foradia subscriutegrat

Jordi Martínez “Volem que siga una legislatura de diàleg”

• Abans de donar pas a l’entrevista que li hem fet a Jordi Martínez, regidor pel PSOE d’Alcoi, volem recordar com ha quedat la corporació d’Alcoi per a la legislatura 2015 – 2019: el PP ha passat de tindre 11 regidors a 4. Guanyar Alcoi ha quedat la segona força política d’Alcoi, aconseguint 5 edils en l’Ajuntament. Ciutadans ha irromput amb 4 regidors. I Compromís ha perdut dos regidors dels 5 que va traure en 2011

Les urnes han donat al PSOE el govern d’Alcoi, donant així continuïtat a l’Alcaldia de Toni Francés. En l’anterior legislatura (2011 – 2015) va traure 7 regidors; en aquesta, entre altres coses, gràcies la seua labor de sanejament dels comptes de l’Ajuntament, la ciutadania alcoiana li ha recompensat amb 2 regidors més, en total 9.

Cal recordar la voluntat per part del PSOE de governar en minoria. A diferència de l’anterior legislatura, en la qual va dirigir l’Ajuntament d’Alcoi en una coalició al costat d’EUPV i junt amb el Bloc, força política que, per diverses discrepàncies va eixir-se del govern a meitat legislatura (2012).

jordi martinez Psoe Alcoi

Jordi Martínez és regidor de Mobilitat, Obres i Serveis públics, desenvolupa les tasques de Portaveu de Grup Municipal i Portaveu de Govern a l’Ajuntament d’Alcoi.  Professionalment és funcionari de Correus i Telègrafs. I actualment està cursat estudis universitaris de Relacions Laborals.

– Quina valoració féu de com ha quedat la corporació municipal?

La campanya electoral ja la vam enfocar per a tindre una majoria suficient per assumir el govern d’Alcoi. La nostra idea és consensuar acords puntuals amb els partits de l’oposició. És clar que estem front una situació diferent de l’anterior legislatura, la corporació està més repartida i això ens obligarà a mantenir un diàleg continu.

– Per què creieu que governar en solitari és la vostra millor opció?

Creiem que l’aspiració de qualsevol partit és la de governar amb autonomia d’altres formacions. Així podrem desenvolupar les nostres propostes polítiques sense pressió. Buscarem pactes i acords puntuals amb la resta de partits. Volem que siga la legislatura del diàleg; però també volem que l’oposició actue amb responsabilitat.

– Quines són les vostres expectatives a llarg termini d’aquesta legislatura?

Fins ara ens havíem plantejat resoldre els problemes interns i sanejar l’administració de l’Ajuntament d’Alcoi, cosa que ja hem aconseguit en la legislatura anterior. Ara apostem per les polítiques socials (no deixar-se a cap membre de la societat tirat en la cuneta) i per la promoció econòmica de la ciutat.

Com us va a afavorir que Ximo Puig siga el president de la Generalitat Valenciana?

Això és importantíssim. Amb el PP governant en la Generalitat, Alcoi no ha sigut una ciutat referent en el Consell. Ximo Puig és un element més que ens permetrà dur a terme les nostres polítiques. La situació no serà fàcil, però amb la voluntat de tots es podran fer millor les coses.

– Quines són les primeres mesures que aneu a aplicar?

Com que pràcticament tots els nostres regidors continuaran en les mateixes àrees que en la legislatura anterior, continuarem la línia política ja en marxa. Principalment posarem èmfasi en el Pla general d’Ordenació Urbana i en la neteja i recollida de brossa diària.

– Podries recomanar-nos alguna pel·lícula?

Últimament, per circumstàncies familiars, estic lligat al gènere infantil. No obstant això l’última pel·lícula que em va impactar va ser El Niño, la qual representa un problema actual importantíssim i el retracta d’una forma crua, sincera i directa.

– I un llibre?

Sempre m’ha agradat 100 Años de Soledad de Gabriel Garcia Màrquez. Ara mateix estic llegint un assaig molt interessant que tracta sobre els fraus de la medicina alternativa.

– Alguna figura històrica que destaques:

Qualsevol dirigent socialista de la transició, no destacaria cap nom en concret (Alfonso Guerra, Felipe González… qualsevol), sinó la labor que es va fer de canalitzar tot el país cap a la modernitat en molt poc de temps i assentar les bases d’un país modern.

Font: Per Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *