foradia subscriutegrat

Guanyar treballa i proposa mesures urgents d’habitatge

Guanyar Alcoi està treballant en una sèrie de propostes i mesures perquè l’Ajuntament siga capaç de donar resposta a les necessitats d’un habitatge de les persones que estan en risc de perdre el seu dret fonamental a un habitatge digne.

guanyar alcoiLa portaveu de Guanyar Alcoi, Estefania Blanes, proposa mesures concretes tals com estudiar les propietats disponibles per part de l’Ajuntament d’Alcoi, ja que “això ajudaria molt a conéixer quins recursos tenim a disposició de les famílies que puguen ser desnonades. Una altra mesura immediata seria l’exigència a les entitats financeres que operen amb l’Ajuntament que cedisquen part dels seus habitatges per a ús social”.

Segons Estefania Blanes, ja que les competències municipals permeten evitar els desnonaments, “creiem que seria necessari crear un organisme de mediació per, des de l’Ajuntament, tractar d’evitar desnonaments”. Per això, continua la regidora, “trobem que seria molt convenient i positiu habilitar un protocol municipal per a casos de desnonaments que establiria mecanismes per buscar alternatives habitacionals en cas de produir-se el desnonament, i fins i tot podria renegociar les condicions financeres del pagament per què les famílies continuen vivint a sa casa”.

Per altra banda, la portaveu de Guanyar Alcoi proposa:fer efectives ja les mesures de pressió a les entitats financeres que acumulen impagaments d’impostos o de despeses de comunitat dels habitatges en el seu poder: s’han de perseguir aquests casos inacceptables de morositat. En aquest sentit, afegeix, “simplement exigint als bancs que operen amb l’Ajuntament que posen habitatges buits a disposició de l’Ajuntament ja avançaríem molt”.

Per tal de donar lloc a aquestes mesures de “necessitat urgent”, Guanyar Alcoi té previst presentar una moció al Ple i obrir un debat amb tots els grups polítics per impulsar polítiques efectives d’atenció a aquests casos d’emergència.

És urgent que comencem a treballar ja en aquest tema, perquè és necessària la coordinació de diverses regidories i departaments municipals, i perquè hi ha casos que no poden esperar i com més prompte comencem a desenvolupar mesures concretes, millor resposta donarà l’Ajuntament a la ciutadania”, ha conclòs Estefania.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *