lasarga participatius

L’hospital d’Alcoi celebra el Dia Mundial de l’EPOC

• L’Enfermetat Pulmonar Obstructiva Crònica afecta dos milions de ciutadans • El Verge dels Lliris va realitzar una campanya sanitària d’informació i avaluació de riscos • També es va impartir una xerrada titulada ‘EPOC i hàbits saludables’

Dia Mundial EPOC Alcoi

L’Enfermetat Pulmonar Obstructiva Crònica, EPOC, és un problema que afecta a prop de dos milions de ciutadans a Espanya i es tracta de la quarta causa de mortalitat al món. Principalment està provocada pel consum de tabac, segons va explicar Carmen Ferrando, coordinadora de la Unitat de Neurologia de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi amb motiu del Dia Mundial de la EPOC que se celebra el 20 de novembre.

La campanya sanitària realitzada des del centre va tindre una massiva resposta per part de la població alcoiana que es va acostar per rebre informació i ser avaluades per conéixer el risc real de sofrir esta malaltia.

Es varen fer un total de 70 espirometries a aquelles persones que complien els requisits d’avaluació amb la seua corresponent recomanació mèdica en cada cas. Per finalitzar la jornada de conscienciació 75 persones van assistir al saló d’actes on va tindre lloc una xerrada sota el títol ‘EPOC i hàbits saludables’.

Font: Mireia Pascual./

ajualcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *