foradia camaraalcoi

Mireia Estepa: “escoltar al ciutadà i conéixer que somnia i que necessita és bàsic”

Alcaldessa de Cocentaina pel grup PSPV-PSOE. Treballadora social, molt vinculada a la Cultura i la Dansa

Mireia Estepa

Mireia Estepa Olcina al seu despatx. /lesmuntanyes.com

Aquesta jove contestana és activa políticament en el Partit Socialista des de 2011 i molt vinculada al Benestar Social. De fet és treballadora social però en aquests moments, a banda de l’alcaldia, es troba realitzant estudis de magisteri. Successora de Rafa Briet, ara diputat autonòmic per la província d’Alacant, Mireia Estepa és per tant la primera alcaldessa de la història de Cocentaina. Un dels fets que la caracteritza són els seus 28 anys amb els quals, amb frescor i molta il·lusió per la política i el seu poble, afronta el seu càrrec.

Espere que es calme la situació entre els partits i siga una legislatura més tranquil·la i amb més consens”

– Com és ser la primera alcaldessa de la història de Cocentaina?

Jo ho visc en molta normalitat. Pense que és un indicador més del fet que en Cocentaina els ciutadans creuen en la igualtat i així s’ha vist reflectit en les urnes perquè era l’única candidata dona. I és molt positiu que aquest canvi d’un alcalde a una alcaldessa s’haja viscut en normalitat. A més, per la meva joventut és un gran canvi respecte al fet de ser dona i tan jove.

– Quins són el reptes de Gobern per aquesta legislatura i en quin moment s’encontra?

El repte més immediat és confeccionar un Reglament Orgànic Municipal (ROM), que és un tipus de normativa que necessita el consens de tots els grups i ara mateix és en el que estem treballant. El que queda d’any gestionarem el remanent d’un milió i mig d’euros que ens ha quedat del pressupost i a partir d’eixe moment començarem a gestionar projectes amb la resta de partits, perquè la meva idea és configurar una llista de projectes amb la resta de grups i posar-los en marxa per millorar les condicions del poble.

Aquest mes i mig de Gobern que portem, encara continuem situant-se i a més ens trobem que ja estan ací les vacances perquè si no ja podríem començar a treballar amb les comissions i portar endavant els projectes que tenim parats. També ara estem trobant-se en el fet que les retribucions encara no estan clares i estem dedicant-li molt de temps i és un temps que a mi m’agradaria estar invertint en altres assumptes, que encara que s’estan treballant no estan tenint la dedicació que es mereixen.

– En quin punt es troba la polèmica d’aquestes últimes setmanes al voltant de l’aprovació del teu sou i les retribucions?

En aquests moments continuem negociant però estem fent-ho dins del marc del ROM, perquè volem que l’acord al qual arribem en aquestes reunions ja conste en el reglament. I tardarà a fer-se perquè contempla moltes cosses, però la primera que volem és aquest tema de retribucions. Aleshores, des del últim Ple ja portem dues reunions amb tots els grups polítics i hi ha moltes propostes damunt de la taula i estem treballant al respecte. Encara no tenim una proposta clara.

– Com heu comentat en alguna ocasió, part del vostre programa electoral va eixir de propostes ciutadanes. En aquest sentit, quin paper creus que té el ciutadà en política?

El ciutadà és el que hi ha de marcar quines necessitats té i quines aspiracions vol per al seu poble. Per aquesta raó, quan vam configurar el programa ens vam reunir amb entitats i en tots els ciutadans que, a escala individual, van voler fer les seves aportacions. A partir d’aquest treball en grup vam treure les conclusions. Per a mi escoltar al ciutadà i conéixer que vol, que somia i que necessita per a viure bé és bàsic.

– Pocs dies abans de les festes de Cocentaina, els temes socials i culturals són dos punts importants en aquest sentit. Podries contar-mos quin és el treball que està fent-se?

El més immediat que hem treballat per la cultura és el Simposi Encontre de Noves Tendències en Música i Educació (SENT-ME) celebrat aquest juliol, una formació amb músics d’orquestra per a diferents especialitats i una sèrie de concerts a la nit, a banda d’encontres amb grans professors. I després ja el tema de tradicions, ja que ara venen les fetes i ja està tot organitzat i coordinat amb la junta.

– Com es plantegen les festes de Cocentaina 2015? Hi ha alguna novetat al respecte?

No hi ha cap novetat substancial perquè ja hi havien moltes cosses contractades per l’anterior equip de Gobern, el temps ens ha limitat molt i no hem pogut gestionar moltes més cosses. Però les festes es plantegen com tots els anys, esperem que Cocentaina reba tants o més visitants que l’any passat. A més, mitjançant l’Unió nacional d’entitats festeres, UNDEF, que va a instal·lar-se ací també li done un prestigi i qualitat a Cocentaina.

– Com veus el futur de la legislatura i de la teva gestió al capdavant?

Espere que es calme la situació entre els partits i siga una legislatura més tranquil·la i amb més consens. El primer plenari va ser molt tens i ara les reunions estan ajudant a relaxar la situació i jo espere que siga’m capaços de mantenir un clima de diàleg i respecte i no ens mostrem tan agressius, perquè açò desgasta molt i especialment a qui està governant que és qui té major responsabilitat. I jo espere eixa tranquil·litat en la legislatura perquè és el que fa que els projectes tiren endavant i en més fluïdesa, per també donar calma al ciutadà.

Font: Beatriz Sánchez./


3 Responses to Mireia Estepa: “escoltar al ciutadà i conéixer que somnia i que necessita és bàsic”

  1. mireialabutxaca@hotmail.com ha dit:

    El meu somni es vore a una alcadessa cobran lo que realment te que cobrar ino eixos salaris desorbitats. Els concejals del meu poble diuen que no cobren per desempenyar la seua tasca pero soles assistint a plenos guanyen mes del que jo cobre. I aixo que acaben de començar la legislatura. QUINA VERGONYA!!

  2. Y a los concejales que dicen que no cobran mentirosos! Solo por asistir a los plenos están ganando lo que yo gano en un mes LAMENTABLE

  3. Primer pensar en les retribucions i despres en el poble.LAMENTABLE!! ha dit:

    Una cosa es moderar les opinions i un altra es censurar els come taris que están en contra del salaris que cobren tant el alcalde de un poble com Cocentaina aprx 42000 euros + el concejals que diuen que no cobren pero cobren com si cobraren un jornal al pagarlos la assistencia a plenos totes les semanes . Es com si jo dic al ciutadans que no vaig a cobrar i per assistir a un pleno em pose 1000 euros per assistir. VERGONYOS!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *