foradia cdturisme

Jordi Martínez “els partits minoritaris demanen l’impossible per formar govern”

• Valoració electoral del 20 de desembre dels representants de partits polítics d’Alcoi. Parlem amb Jordi Martínez, Regidor d’Alcoi pel PSOE

Sabent el resultat de les eleccions generals, volem conéixer la valoració que fan alguns representants de les forces polítiques d’Alcoi.

  1. Com veuen el panorama polític?
  2. Quines són les possibilitats obertes?
  3. Quin és l’escenari idoni per a ells?

jordi martinez Psoe AlcoiJordi Martínez, Regidor d’Alcoi pel PSOE

  • Com valoreu el resultat electoral del 20-D?

El resultat del 20-D és la reacció a la quantitat de retalls i fractura social que el Partit Popular ha provocat. És cert que la gent ha votat per generar uns nous partits emergents que prometen molts canvis, però en cap circumstància han dit com va a fer-ho. La cançó segons la qual tots els partits clàssics son igual ha calat en la societat a pesar de ser fals; i això ha provocat un vot de càstig a PP, IU i PSOE. Així i tot, encara representen prou més del 50% dels vots emesos. El resultat per al PSOE no ha sigut bo, però ha resistit amb molt d’orgull una campanya d’assajament per part de tots.

  • Què penseu que ocorrerà en quant la investidura del president?

És una situació difícil. Sembla que acabant-se el bipartidisme s’acabaven tots els problemes del país. Però el resultat que ha eixit de les urnes fa molt més difícil la formació d’un govern estable. I determinats partits com Podemos ja ha marcat línies roges que no tenen res a veure amb qüestions socials o reivindicacions de la societat. Serà difícil formar govern, encara que l’únic possible seria un progressista encapçalat per Pedro Sánchez.

  • Quin és per a vosaltres l’escenari desitjable a partir de la investidura del president?

El que desitgem al PSOE és un govern d’esquerres. Quan es perden les majories absolutes, tots hem de saber on estem, però tots. De vegades els partits minoritaris demanen l’impossible per formar govern i s’han de donar conte quin recolzament tenen i fer-ho valdre. L’escenari millor seria la formació d’un govern d’esquerres on els partits emergents donaren la cara en un govern i hagueren de prendre decisions difícils.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *