foradia subscriutegrat

Exposició homenatge a Raül Botella a Altea

• L'exposició de pintura de Raül Botella “Des d’Alcoi a la Marina Baixa” mostra pòstuma de l'obra de Raül Botella, a la Sala d'exposicions Toni el Fuster Fundació Schlotter de 19 h a 23 h, fins el 6 de setembre a Altea

A la ciutat costanera d’Altea, el divendres 31 de juliol, en la sala de la Fundació Schlotter, Casa Toni el Fuster, més de cent persones van assistir a la inauguració a l’homenatge a Raül Botella, molts amics, pintors d’Altea, familiars i gent d’Alcoi, va estar presents, a més del regidor de Cultura i la regidora de turisme de l’Ajuntament d’Altea, tots per a gaudir de l’obra del pintor Alcoià Raül Botella.

L’exposició “Des d’Alcoi a la Marina Baixa” es compon de 35 llenços i aquarel·les que reflecteixen diferents estampes de la societat alcoiana, així com paisatges de la Marina Baixa, i que destaquen per l’estil personal de l’artista, que barreja còmic, pintura i caricatura.

Aquesta mostra pòstuma de l’obra de Raül Botella, a la Sala d’exposicions Toni el Fuster Fundació Schlotter podrà visitar-se a Altea l’exposició de pintura de Raül Botella “Des d’Alcoi a la Marina Baixa” de 19 h a 23 h. fins el 6 de setembre 2015.

Raül Botella, un estil propi

L’artista plàstic alcoià Raül Botella i Pastor va néixer un 20 d’octubre de 1976 i, de forma desgraciada, ens deixava recentment un 25 de maig de 2012, als 35 anys. Malgrat la seua curta carrera pictòrica, aquesta va ser molt intensa i prolífica d’obres, exposicions i originalitat. Raül Botella va ser capaç en poc temps de definir un estil propi, tan inclassificable com a divertit, clarament marcat per la seva passió per la caricatura i el còmic.

Llicenciat a la facultat de Belles arts de Sant Carles de València, va romandre l’últim any d’estudis becat com Erasmus en la localitat italiana de Torí. L’any 2002 inicia la seua activitat professional des d’un petit estudi en la seva localitat natal. Al llarg d’aquesta dècada realitza una intensa producció a mig camí entre la pintura i la caricatura: quadres, papers, teles i làmines de les mesures més variades possibles; calendaris, titelles, escenografies i fins a cartells, murals, dibuixos, il·lustracions i còmics.

Molt important en la seua trajectòria ha estat la seua faceta com a cartellista sobretot vinculat a Alcoi. Pràcticament cap activitat cultural i esportiva s’ha privat de disposar d’un cartell elaborat per Raül: el de la Mostra de Teatre 2011, la festivitat del 9 d’octubre 2009, les 24 Hores Esportives 2005, el Estiu Festiu 2004, etc. No obstant això, principalment, ho obra que ha tingut una major repercussió ha estat la cartell de Festes de Moros i Cristians de 2012.

En teatre Raül Botella es va encarregar del atrezzo i el disseny gràfic de l’espectacle Fum de canyot i de la producció de la Dependent ‘H2O’ en 2005, on va dissenyar fins a les titelles; també va elaborar l’escenografia de l’obra Descobrint don Quixot. Com a caricaturista ha realitzat nombrosos treballs de personatges alcoians, algunes d’ells publicats pel periòdic local Ciutat d’Alcoi, on va realitzar a més una de les dotze làmines que va publicar aquest diari amb motiu del 125 aniversari de la Cavalcada dels Reis Mags.

Durant diversos anys va participar en la Fira del Xicotet Format i en l’exposició urbana Balconades a Altea.

Finalment hem d’assenyalar que Raül Botella diferenciava la seua obra pictòrica en tres parts: El paisatge urbà, amb una especial predilecció pel Centre Històric alcoià (els carrers Sants Rita, Sant Francesc, Sant Nicolau, El Partidor, la plaça de Dins, etc.) i pel poble d’Altea, el seu refugi d’estiu. Una segona part que ell denominava paisatge humà, amb fantàstiques obres com ‘El pintor de miniatures’, ‘Comprant petards’, ‘Síndrome de Diògenes’, ‘El club de Ritelberg’ per citar solament algunes d’elles. Cal destacar les Festes de Moros i Cristians. I un tercer grup molt especial en els últims anys al que va denominar Lànima de l’estucat, la variant més abstracta de la seua obra, provocada per l’aparició de la malaltia que acabaria portant-li-ho.

Font: Redacció


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *