foradia pressupostparticipatiualcoi

Estudiants participen activament en la Xarxa FP

• Estudiants d'Alcoi han realitzat les seues pràctiques en empreses europees, mentre que empreses locals s'han acollit a estrangers • "Eva: recomane la Xarxa FP, han estat molt pendent de mi, coneixes gent que mai oblidaràs, és una experiència que crec que tots han de passar per aquí"

L’objectiu principal de la Xarxa FP és fomentar la mobilitat d’estudiants i professionals per a la realització de pràctiques formatives en empresa, l’intercanvi de metodologies i experiències educatives entre centres i professionals, incrementar les competències lingüístiques dels estudiants i facilitar la seua transició de la Formació Professional al món laboral.

xarxa fp

Alcoi va entrar en 2012 a formar part de la XARXA FP./lesmuntanyes

En aquest últim curs, un total de quatre alumnes d’instituts de la nostra ciutat han realitzat les seues pràctiques formatives en altres ciutats d’Europa: Concretament,  Alejandro Rubio Quintanilla Vicedo, estudiant d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques a l’IES Cotes Baixes va estar del 18 de març al 10 de juny a Westerburg (Alemanya) en l’Empresa Tube-Tec GmbH. Del 9 de març al 12 de juny, Arantxa Mira Martínez i Iciar Rosat Carbonell estudiants de CFGS Educació Infantil en el CIP FP Batoi, van estar en les Escoles Infantils de l’Ajuntament de Torino (Itàlia). Del 2 de febrer al 2 de maig, així mateix, Eva Soler Descals, que estudia CFGS Gestió Comercial i Màrqueting a l’IES Cotes Baixes va realitzar les seues pràctiques a la Cooperativva Il Sogno a Roma (Itàlia).

xarxafp alcoi selfiTambé es van realitzar mobilitats d’Equip Docent i Directiu dins el projecte d’Erasmus+Acció clau 1 de mobilitat per a l’aprenentatge (KA 101 i KA102) per al sector de la Formació Professional presentat per XARXA FP sota el nom de Education Professional són European VET Systems (EDPROFS). Fernando Sansaloni Felis, director de l’IES Cotes Baixes estar del 22 al 28 de març del 2015 a les ciutats daneses de Copenhaguen i Viborg, amb l’objectiu de conéixer el sistema educatiu i, especialment, la Formació Professional a Dinamarca. A més, Cristina Català Cantó, Coordinadora Erasmus de l’IES Cotes Baixes romandre del 7 al 12 de juny del 2015 a Breda (Holanda). L’objectiu de la mobilitat va ser per una banda conéixer el sistema educatiu holandés, fent especial èmfasi en els àmbits de logística i comerç internacional.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria d’Empresa, Formació i Innovació va entrar en 2012 a formar part de la XARXA FP, associació internacional que uneix ciutats, centres de FP i empreses europees de diferents països.

D’altra banda empreses alcoianes van acollir estudiants estrangers en pràctiques:

  1. Roselyne Grat, de Tolosa, estudiant de Turisme a la Tourist Info del 17 de novembre al 30 de gener.
  2. Elisa Katariina Ridell d’Oulu (Finlàndia) va realitzar les seues pràctiques de perruqueria a Begoña Estilistas del 28 de març al 27 d’abril. Cal destacar que va tenir ocasió de maquillar el dia de l’entrada.
  3. Nora Arbélius, d’Oulu (Finlàndia), estudiant de Turisme va estar en AC Hotels Alcoi del 28 de març al 27 d’abril.
  4. Annika Eveliina Hakala de Oulu (Finlàndia). Atenció al client, producció d’activitats turístiques, guia i altres activitats relacionades amb el turisme (Turisme) en AC Hotels Alcoi del 18 d’abril al 23 de maig.
  5. Petra Tikanoja d’Oulu (Finlàndia). Atenció al client, producció d’activitats turístiques, guia i altres activitats relacionades amb el turisme (Turisme) a Hotel Masia La Mota i AC Hotels Alcoi del 18 d’abril al 23 de maig.
  6. Katariina Pernu & Abir Katanasho, d’Oulu (Finlàndia), van realitzar les seues pràctiques de Disseny d’Interiors i Tapisseria van estar a El Taller de Piñero del 18 d’abril al 18 de maig.
xarxa fp alcoi

Els estudiants en el Mas La Mota./lesmuntanyes.com

Cal destacar el aprenentatge dels estudiants de la nostra ciutat en les empreses estrangeres, fet que suposa un valor afegit en els seus estudis, a més el regidor d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, agraeix a les empreses, “el seu gran esforç i implicació per fer possible que estudiants estrangers puguen completar la seua formació a les seues instal·lacions, així com als centres de formació professional d’Alcoi, el gran treball que realitzen els docents per a les pràctiques formatives dels seus alumnes”.

Per la seua banda els Mobility Manager, enllaç de la XARXA FP amb estudiants i empreses, Magui Candela i Àlex Martines afirmen que “estem molt satisfets amb el programa perquè per als estudiants suposa molt més que un període amb el qual completar la seua formació acadèmica. Observem que aquesta experiència, millora notablement els seus coneixements d’anglés, els obliga a ser resolutius, els ajuda a obrir la seua ment per afrontar tot tipus de reptes i problemes, aprenen a adaptar-se a entorns multidisciplinaris i multiculturals. En definitiva, aporta un valor afegit a la seua candidatura com a futurs treballadors”.

Finalment, els alumnes que han realitzat les seues pràctiques Eva i Arantxa van a seguir estudiant, mentre que Alejandro podria anar fora perquè li han comunicat que tindria l’opció de ser contractat en l’empresa en què va fer les pràctiques.

  • “Eva: recomane la Xarxa FP, han estat molt pendent de mi, coneixes gent que mai oblidaràs, és una experiència que crec que tots han de passar per aquí”.
  •  Arantxa indica que: “recomane la Xarxa FP a tot el que vulga aprendre un nou idioma”.
  • Alejandro destaca que “em va agradar molt l’experiència, anar fora conéixer una altra forma de viure, de treballar i per descomptat aprendre idiomes“.
Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *