foradia subscriutegrat

Torna el Moniàtic Festival amb Xavi Castillo

• El festival independent se celebra dissabte 26 al Partidor amb un variat cartell de música i teatre • Després de reprendre la seua marxa l’any passat, el Moniàtic Festival torna a celebrar-se al mig del barri del Partidor d’Alcoi el proper dissabte 26 de setembre, amb un concert previ divendres 25 al pub l’Escenari.

cartell moniatic 2015 alcoiEl Moniàtic, enguany, presenta un cartell fidel a l’esperit lliure i combatiu de l’esdeveniment. El dissenyador Xavi Galbis ha creat una obra en clara al·lusió a la salvaguarda del patrimoni natural i la defensa del principal aqüífer que abasteix d’aigua potable als alcoians front als interessos especulatius. El Moniàtic Festival vol així retre homenatge a la plataforma ciutadana que des de fa anys treballa per aturar la voracitat de les elits econòmiques.

Alcoi tornarà a viure el festival cultural independent organitzat per col·lectius de base amb el recolzament de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi: Música de Telers, Insònit i Ateneu Cultural el Panical col·laboren per configurar una proposta plural, fresca i de qualitat i alçada artística, com sempre amb accés gratuït per al públic.

El millor de cada casa

El cartell del Moniàtic 2015 està encapçalat per l’immens Xavi Castillo, que torna al Moniàtic com un dels artistes que més vegades ha participat al festival al llarg de la seua història. També destaca a aquesta edició del festival la presència de Biano, Carles d’Orxata Sound System, que estrena al Moniàtic un espectacle live de música electrònica realitzada amb màquines analògiques.

Altra proposta forana de la qual podrà gaudir el públic del Moniàtic serà Mox, grup rocker de Puçol que presenta el seu disc ‘Tuactes i rebomboris’; un dels màxims exponents del power-pop valencià, amb més de 15 anys de trajectòria.

Un altre plat fort vingut de fora: Ukelele Zombies. Rock and roll de garatge arribat de València ciutat, exemple de la nova escena de punk rock que acull el Cap i Casal.

I encara una altra proposta de fora d’Alcoi: el cantautor Pep Mirambell, de Sant Vicent del Raspeig, que presenta el seu últim disc ‘Costablanca’.

En quant a l’oferta alcoiana, una selecció de propostes locals que mostren la qualitat i el dinamisme que viu l’escena local. Sir Ful torna al Moniàtic després d’un llarg període d’absència dels escenaris per mostrar el seu punk rock contundent i incontestable.

L’altra proposta local és la gran sorpresa de l’escena musical alcoiana dels últims temps: Tito Pontet. Una autèntica revelació que versiona en clau ska-jazz els clàssics de la cançó llatinoamericana, marxes mores i les sues pròpies composicions. Una oferta que incita al ball a grans, joves i menuts.

Obrirà el Moniàtic el divendres 25 a l’Escenari (un altre clàssic del Moniàtic) el grup local Pelandruska, una formació ben reconeguda i reeixida, que amb la seua ‘música dels bancals’ presentarà el disc ‘Bodes, batejos i circumcissions’.

La festa es completarà durant tota la vesprada i nit del 26 de setembre amb punxadiscos amenizant la Paella que hi haurà per a dinar, i els canvis entre grups. D’aquesta manera, les carpetes i els sets dels WeAreNotBrothers, ArthurCaravan, ProjecteDona, Hervir un indie i Tito Pontet faran sonar les millors seleccions musicals.

Tot, a partir de les 12 hores. I tot, com sempre, amb entrada totalment gratuïta i oberta.

Història moniàtica

A principis de segle va sorgir a Alcoi el Festival Moniàtic, esdeveniment organitzat per diferents entitats i col·lectius d’Alcoi i comarques que sorgia com a resposta a la desmesurada despesa destinada al fracassat Mediatic Festival. El Moniàtic va suposar un veritable revulsiu de la vida cultural alcoiana durant les seues sis primeres edicions, complint amb els objectius d’agitació i estímul de l’associacionisme de base cultural i underground de la ciutat. L’any passat, diferents entitats es van tornar a coordinar per reprendre aquell festival lliure, independent i alternatiu, per oferir al públic l’oportunitat de gaudir d’interessants produccions artístiques locals i també foranes.

primer moniatic 2002

Publicació en el diari El Gratis./lesmuntanyes.com

 

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *