foradia camaraalcoi

La Trobada per la Solidaritat d’Alcoi denuncia la situació dels refugiats sirians

El dissabte 12 de setembre el Passeig de Cervantes va acollir la XIX Trobada per la Solidaritat amb la participació de 26 entitats i el grup de música Rock Laws.

Ball a les Trobades per la Solidaritat

Les entitats van ballar a ritme de la cançó ‘Brindo por ti’ de Macaco per arrancar la trobada

El passeig de Cervantes va acollir el passat 12 de setembre la XIX Trobada per la Solidaritat en la que varen participar les principals entitats solidaries de la ciutat. L’acte va arrancar amb un Flash Mob al ritme de la cançó de Macaco ‘Brindo por ti’ després de la lectura d’un manifest per part de la ‘Asociación de Inmigrantes Puentes por la Integración’. La pluja va fer que el començament de l’activitat es retardara mitja hora.

La trobada va estar dedicada als refugiats siris, com es va acordar prèviament al ple per denunciar la situació que els sirians estan sofrint fugint de la guerra. L’objectiu d’aquesta activitat que ve desenvolupant-se durant anys és la convivència i la interacció entre les diferents entitats i el foment de la interculturalitat.

Des de les sis de la vesprada 26 ONG alcoianes van poder mostrar la labor altruista que realitzen durant tot l’any en pro d’una societat més justa i igualitaria. La diversitat va ser la característica principal en una vesprada on es varen poder veure espais destinats a la lluita contra el càncer, la defensa dels animals amb la representació de la protectora, la rehabilitació de persones afectades per l’enfermetat alcohòlica o altres malalties com la diabetes, així com el coneixement i l’aprenentatge de cultures com la romanesa o la musulmana. La vesprada va estar amenitzada pel grup de música Rock Laws.

La jornada va transcórrer amb normalitat fins a les 22 hores en un espai de pas com es el passeig de Cervantes, on es va poder gaudir de les nombroses activitats gràcies a que la pluja va respectar el desenvolupament d’esta una vegada arrancada. Un any més va quedar patent que Alcoi és una ciutat solidaria amb la implicació no sols de les entitats sinó també amb la participació de la població que es va arrimar per conéixer de prop la labor i contribuir a construir una ciutat millor.

Font: Mireia Pascual./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *