foradia subscriutegrat

Bústia ciutadana de Cocentaina

• El servei arreplega 150 missatges des que es posara en marxa en 2010 • Es tracta d'un sistema alternatiu que garanteix la resposta per part de l’Ajuntament • La demanda té una data de resolució màxima de 28 dies

ImprimirLes queixes, consultes i sol·licituts d’informació dels ciutadans semblen no arribar en algunes ocasions a les mans de qui les han de resoldre. Si un ciutadà s’acosta a l’Ajuntament per posar una queixa o telefona, no queda registrat i no se sap amb certesa que arribe a les instancies pertinents. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Cocentaina va posar en marxa ara fa cinc anys la Bústia Ciutadana, un servei de la Generalitat Valenciana emmarcat en el programa de Participació Ciutadana.

La Bústia permet que el ciutadà puga fer arribar les peticions que considere oportunes a través d’una pàgina web on queda registrada la demanda i en la que hi ha un compromís de resoldre o respondre en un màxim de 28 dies.

Vicent Santamaría, de l’agència de Promoció del Valencià de Cocentaina, és l’encarregat de la gestió d’aquest servei. Santamaría explica que la Bústia és un servei alternatiu, còmode i gratuït en el que està garantida la resposta. “Gran part de les demandes tenen a veure amb urbanisme”, argumenta i explica que ell és l’intermediari entre el ciutadà i l’administració. Des que es posara en marxa en 2010, s’han rebut un total de 150 missatges, 12 en el que portem de 2015: “És un servei poc conegut però de gran utilitat i disponible 24 hores, 7 dies a la setmana”, afirma.

La Bústia permet veure les demandes d’altres veïns de la localitat o d’altres pobles de forma totalment pública, així com poder fer peticions pròpies registrant-se en la web.

Font: Mireia Pascual./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *