foradia subscriutegrat

Ja brama la fira a Cocentaina

• Ray Montava descobreix la seua obra, el cartell anunciador de 2015 'Ja brama la Fira' i el pregoner Romu Agulló dedica unes emotives paraules a l'auditori • Mariona Carbonell, regidora de Fira, qui s'estrena en el càrrec • Mariona Carbonell: 'Fira de Fires'

CARTELL FTS2015 bajaCocentaina es prepara per a celebrar la que serà la 669ª edició de la seua emblemàtica Fira de Tots Sants. La passada  nit del divendres, en el Centre Cultural El Teular, i davant d’un aforament composat per autoritats, expositors, col·laboradors de Fira i veïns del municipi, s’han presentat les principals novetats de 2015. A més, també s’ha mostrat per primera vegada el que serà el cartell anunciador de la Fira d’enguany i Romu Agulló, triat pregoner, ha pogut dedicar les seues primeres paraules d’agraïment després de rebre la notícia.

El cartell guanyador del concurs de cartelleria, porta per títol ‘Ja brama la Fira’ i és obra del jove contestà Ray Montava. Segons ha explicat, “es tracta d’un cartell colorit, realitzat amb un estil modern que intenta captar el dinamisme de la Fira i mostrar la seua varietat. A través de la simbologia mostre el cavall característic d’aquest esdeveniment movent-se en una explosió de colorit que representa un esclat de totes les sensacions i emocions que evoca la Fira de Cocentaina”. Montava hi ha assenyalat que “com contestà visc la fira i tot el que la representa des de la infància. Em fa moltíssima il·lusió poder representar-la a nivell gràfic alhora que també comporta una gran responsabilitat“.

Romu Agulló, productor i compositor musical i perruquer és una persona molt volguda a Cocentaina i esta nit ha pogut sentir i rebre un avanç de les emocions que viurà el pròxim 30 d’octubre quan isca al balcó del Palau Comtal a llegir el privilegi de Fira atorgat en 1346 pel rei Pere IV el Cerimoniós amb què cada any s’inaugura la tradicional fira contestana. “És un orgull i un honor per a mi poder representar a Cocentaina en un esdeveniment tan nostre com és la Fira. M’heu fet molt feliç al triar-me i és la meua intenció gaudir amb tots vosaltres d’aquest moment tan especial“, hi ha assenyalat emocionat.

Respecte a les novetats previstes per a esta nova edició de 2015, Mariona Carbonell, regidora de Fira, qui s’estrena en el càrrec després de les passades eleccions de maig, ha ressaltat l’ampliació del sector Gourmet, el qual després a l’èxit de les passades edicions, s’ha decidit traslladar-ho a l’avinguda Jaume I on es disposa de més espai i d’esta manera es pot oferir un millor servei als usuaris. En este sentit, i buscant sempre garantir la millor experiència al visitant, enguany l’organització de Fira ha creat un Àrea de Seguretat i Serveis que concentra un espai de consigna, guarderia, zona de nadons (lactància i canviadors) , un menjador exclusiu per als expositors, el gabinet dels cossos i forces de seguretat presents en la fira (Guàrdia Civil, Protecció Civil, controladors) i un servici mèdic de Creu Roja.

També hi ha novetats en l’oferta d’oci. El Fira i Festa tradicional millora i es transforma d’una banda en una variada oferta de concerts cada nit al pati del Bosco II, i d’altra en el festival Fira i Festa de Sol a Sol, un concurs musical de músics novells durant el dia i una àmplia oferta de discogràfiques i mànagers que estaran presents durant els tres dies de fira. Així mateix i en una aposta decidida per la cultura valenciana, el Porrat Valencià amplia espai als carrers limítrofs al Pla de la Font i el nombre d’actuacions.

Mariona Carbonell hi ha assenyalat que “es tracta d’una Fira pionera de què gaudeixen milers de visitants i és esta repercussió mediàtica la que fa que per uns dies el nom de Cocentaina estiga en boca de tot un país. Una de les frases que més utilitze és que aquesta és la ‘Fira de Fires‘ i que podem dir amb el cap ben alt que és una de les més antigues d’Espanya i segurament la que més visitants rep de tot el país. La Fira compta amb tres pilars fonamentals: els expositors, l’equip de l’organització i els veïns i veïnes de Cocentaina que aguanten les incomoditats que comporta aquest esdeveniment i que quan arriben els dies centrals són els més orgullosos de mostrar als visitants una Fira d’aquesta envergadura“.

MIreia Estepa OlcinaMireia Estepa, per a qui esta serà la seua primera Fira com a alcaldessa de Cocentaina, ha sigut l’encarregada de tancar l’acte. Durant el seu discurs ha destacat que “és un orgull per a Cocentaina poder celebrar la 669ª edició de la Fira. Açò demostra que és un esdeveniment altament consolidat, que té un impacte econòmic molt important, no sols en el municipi, sinó en tota la comarca. Des de l’Ajuntament estem treballant per a aconseguir que la Fira siga reconeguda d’Interès Turístic Internacional, ja som d’àmbit nacional, i considerem que per ser una de les més antigues d’Espanya, pel volum de visitants i expositors i perquè és una fira amb una base històrica molt important que s’ha respectat i conservat al llarg de sis segles, és una Fira digna de ser coneguda en tot el mon“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *