foradia subscriutegrat

Els exàmens teòrics de conduir es traslladen a Alacant

L'examen teòric del permís de conduir es desenvoluparà a Alacant a partir de l'1 d'agost. El Govern Municipal de l'Ajuntament d'Alcoi ha mostrat la seua disconformitat amb la mesura.

exàmensLa Direcció general de trànsit (DGT) ha anunciat que a partir de setembre realitzarà tots els exàmens teòrics tan sols en les capitals de les províncies. Concretament, es preveu eliminar els centres examinadors d’Alcoi, Oriola i Denia per a concentrar les proves a Alacant a partir de l’1 d’agost.

El cap provincial de Tràfic, Francisco García-Car, explica sobre aquest tema que a Alacant estan les noves pantalles tàctils amb les quals es realitzen els exàmens. En resum, l’objectiu de la mesura és estalviar recursos i facilitar la correcció.

Moltes són les veus que han manifestat ja la seua desconformitat. Per la seua banda, les autoescoles de la comarca reclamen la revocació de la mesura, que consideren desmesurada. I per part del Govern Municipal de l’Ajuntament d’Alcoi, el regidor de Seguretat, Raül Llopis ha comentat que “aquest trasllat suposarà moltes despeses i molèsties per a la gent que vol obtenir el permís de conduir”. En aquest aspecte, cal recordar que els exàmens porten celebrant-se a Alcoi des de fa aproximadament 30 anys i també acollia als alumnes de la comarca. S’estima que la mesura perjudica entre 100 i 200 persones a la setmana.

Llopis també ha explicat que el portaveu de la Comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible en el Congrés, Carles Corcuera, ha sol·licitat la compareixença de la directora general de trànsit, María Seguí, perquè informe de les raons que justifiquen la concentració dels exàmens per a l’obtenció del permís de conducció. El diputat ha denunciat que aquesta decisió de la DGT respon a la falta d’examinadors, ja criticada anteriorment pel Grup Socialista. Per a açò, ha registrat a més dues preguntes escrites al Govern per a conèixer les raons que justifiquen la concentració dels exàmens per a obtenir el permís de conduir en les capitals de província i quins són els plans respecte a la possibilitat que se seguisquen realitzant els exàmens de conduir a les mateixes seus que fins ara.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *