foradia mediambient

Lorena: “Jo no entenc de política però veig coses molt injustes”

• Lorena és una alcoiana aturada de llarga duració i mare encarregada de dos fills (de 9 i 17 anys) (...) Lorena afirma que la recuperació econòmica que ens venen per televisió és mentira (...) Mentrestant llança currículums per tot arreu, amb l’energia i il·lusió que li caracteritza

Lorena és una alcoiana aturada de llarga duració. Solament gràcies a les ajudes que li ofereixen els serveis socials pot fer front a les seues responsabilitats com a mare encarregada de dos fills (de 9 i 17 anys).

que visca Rajoi amb eixos 400 €, a veure si pot”

lorena actualitat alcoiAmb la seua experiència en diversos treballs de cara al públic, amb una actitud permanent de “moure cel i terra” per trobar (sense èxit) un treball estable “arribes a pensar que pareix que no valgues per a treballar”, ens comenta indignada.

Segons afirma Lorena, la recuperació econòmica que ens venen per televisió és mentira, “a soles està creant-se treball temporal i de temporada”, però “a mi un treball temporal no em soluciona res. I el pitjor és que si jo no tinc futur, als meus fills què els espera?”.

En els últims anys ha hagut de passar moments molt durs. La temporada de comprar els llibres nous perquè els xiquets comencen el curs és un d’ells. Però gràcies a la solidaritat de la gent del seu voltant ha pogut superar-ho.Jo també ajude a la gent sempre que ho necessita i sempre que puc, és en els mals moments quan més hem d’ajudar-nos els uns als altres”.

“Jo no entenc de política però veig coses molt injustes”: que en la situació d’urgència en la qual vivim (amb més de 5 milions d’aturats, 2’5 de llarga duració) estiguen retallant i reduint els serveis i els drets públics, pujant els impostos indirectes, pujant el preu dels productes bàsics, dient que el sistema de pensions no és sostenible: “és una barbaritat: ho estan fent tot a l’inrevés”.

Igual que considera una barbaritat que li diguen que ha de viure amb 400 € mensuals mentres hi ha gent que acumula, en un context històric de desigualtat econòmica desorbitada, milers de milions d’euros: “les retallades haurien de començar pels de dalt i no pels de baix: que visca Rajoi amb eixos 400 €, a veure si pot”.

Per altra banda, es mostra completament favorable al que estan fent els nous governs municipals de, per exemple, Madrid i de Barcelona: “fent polítiques que ajuden a la gent, com prohibir els desnonaments i estimular els serveis públics”.

El somni de Lorena és “que hi haja un canvi que ens done treball digne i estable”. Però mentrestant, mentres llança currículums per tot arreu, amb l’energia i il·lusió que li caracteritza, està realitzant diversos treballs manuals, com pulseretes que ven a un preu simbòlic.

Font: Rodrigo Paños./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *