foradia subscriutegrat

La Campana de l’Ermita de Barxell és declarada BIC

• És una peça patrimonial del segle XVI que va ser sostreta en 2005 i recuperada pel Grup de Patrimoni de la Policia de la Generalitat • Amb aquesta declaració, la ciutat d'Alcoi compta ja amb un total de 22 BICs

Iniciat el tràmit per a declarar la Campana de l’Ermita de Barxell com a Bé d’Interès Cultural (BIC). La Generalitat Valenciana ha aprovat recentment el decret per a fer-ho, dins de l’expedient que atorga aquesta catalogació al conjunt de 70 campanes gòtiques valencianes, datades entre 1250 i 1659.

La Campana de l’Ermita de Barxell és una peça patrimonial del segle XVI que va ser sostreta en 2005 i recuperada pel Grup de Patrimoni de la Policia de la Generalitat. Es va incorporar durant juliol d’enguany al fons del Museu Arqueològic per a la seua restauració i exhibició.

Aquesta és la número 36 de les 70 campanes del País Valencià. Compta amb la inscripció en minúscula gòtica: “sancta maria ora pro nobi”. També té una creu amb pedestal al mig i diversos cordons. El seu diàmetre és de 35 cm i el seu pes aproximat de 23 kg.

Amb aquesta declaració, la ciutat d’Alcoi compta ja amb un total de 22 BICs, dos d’ells de caràcter immaterial vinculats al Nadal Alcoià: el Betlem de Tirisiti i la Cavalcada de Reis. També està en procés d’incoació la declaració de BIC immaterial per a les festes de Moros i Cristians.

Els 19 restants són immobles, incloent-hi entre ells, el recinte emmurallat de la ciutat, els diversos abrics de la Sarga i el seu entorn, el sector antic de la ciutat, el Molinar, la Serreta, la torre de Barxell, el Puig o Els Llençols, entre altres.

Per altra banda, Alcoi compta, a més, amb una declaració de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO a les pintures d’art rupestre de la Sarga.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *