foradia pressupostparticipatiualcoi

III Seminari de lluita contra incendis forestals a Alcoi

Professionals es preparen per donar resposta de la millor manera possible als incendis forestals • També s'ha parlat de l'ús de noves tecnologies per abordar les emergències.

voluntaris-seminari

Els departaments de Protecció civil, voluntaris de ACIF Alcoi, Emergències i Medi Ambient d’Alcoi han assistit al III Seminari de lluita contra Incendis Forestals, que s’emmarca dins de les activitats del 25 aniversari de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) i el 10 aniversari de la UME.

L’objectiu de les jornades ha sigut la formació i preparació dels professionals per tal de donar resposta de la millor manera possible als incendis forestals i les emergències naturals.

A la jornada han participat representants de les direccions d’emergències, consorcis de bombers, brigades forestals de la Comunitat Valenciana, Balears i Múrcia, que juntament amb personal de la UME, han volgut abordar de manera específica aquelles circumstàncies que envolten la manera d’afrontar les emergències creades per grans incendis forestals, enfocant sobretot a entorns urbà-forestals, ja que cada vegada és més freqüent que els incendis es produïsquen en zones en les quals els habitatges s’integren en un entorn forestal.

També s’ha parlat de l’ús de noves tecnologies, com l’ús d’avions no tripulats (UAV), coneguts popularment com a “drons” i de les tècniques de treball amb eina manual. En el cas dels UAVs s’ha volgut donar a conéixer quina és la normativa que regula el seu ús en les intervencions en incendis forestals i també les possibilitats d’ús que ofereix aquesta nova tecnologia.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *