foradia pressupostparticipatiualcoi

Alfonso “el que necessitem en política és gent amb valors”

• El Poble és Savi: Catalunya • El 27 de setembre, la población catalana s'ha expressat mitjançant les urnes comentem amb Alfonso com veu ell la situació

Les relacions entre Catalunya i l’Estat espanyol estan travessant un moment de tensió. D’una banda, observem una Catalunya que vol ser considerada nació i que, per una infrafinanciació i per no ser escoltada, cada dia se sent menys representada per les decisions del govern d’Espanya.

D’altra banda, un govern espanyol que no mostra una actitud de diàleg (les recents paraules del Ministre Pedro Morenés ho diuen tot: “si tothom compleix amb el seu deure, no caldrà cap actuació de l’Exèrcit a Catalunya”).

D’intermediaris entre el conflicte, els grans mitjans de comunicació, amb els seus interessos, per suposat. Enmig del conflicte, i suportant, a més, el pes de les conseqüències de les polítiques de retallades i austeritat, la població catalana. I “en l’altre enmig” la població de la resta d’Espanya, escoltant com ens expliquen el conflicte els intermediaris comunicatius.

El 27 de setembre, la población catalana s’ha expressat mitjançant les urnes el camí que vol agafar: el de la independència, el del diàleg, el del canvi econòmic, el de l’abstenció…

Comentem amb els nostres veïns d’Alcoi com veuen ells la situació.

alfonso elpoble es savi alcoi

Parlem amb Alfonso en el Poble és Savi./lesmuntanyes.com

Alfonso pensa que un dels principals problemes que afecten Catalunya és el confrontament entre els que estan a favor d’independitzar-se d’Espanya i els que volen continuar formant part del mateix Estat. Perquè creus que existeix eixe sentiment independentista a Catalunya? “Jo crec que eixe sentiment independentista és d’alguna forma fruit d’una educació. Ha eixit de molts d’anys d’ensenyament”.

Creus que la independència seria positiva? “Jo crec que no, ni per a Catalunya ni per a Espanya. Crec que el que necessitem en la política és gent amb valors; com en tots els sectors, gent que crega en el treball que fa al dia a dia”. I creus que hi ha gent així en aquests moments? “Crec que ara mateix no, encara que reconeix que no estic molt atent en l’actualitat política”.

Alfonso considera que els valors de la gent són molt importants en la salut d’una societat. “No pot ser que tots els valors de la nostra societat estén sotmesos al creixement econòmic, al consumisme, al créixer per créixer i al produir per produir, com succeeix ara mateix. Cal cuidar de veritat les coses més valuoses, per exemple el medi ambient. Tot és qüestió d’educació”.

Font: Rodrigo Paños./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *