Pepa “anirem veient canvis progressivament”
• El poble és savi: 9 d’Octubre • Aquesta quinzena volem comentar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre l’actualitat del País Valencià i sobre la seua visió al respecte. Anem allà parlem amb Pepa del 9 d'Octubre
El 9 d’Octubre celebrem el dia de la Comunitat Valenciana, Comunitat autònoma des de 1982, amb l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia que li ofereix competències de gestió autònomes de la resta de l’Estat Espanyol. Avui, després de dues dècades de gestió del PP, el govern de la Comunitat Valenciana està en mans del PSOE i de Compromís.
Amb un fum de casos de corrupció (a soles del PP, hi ha 130 persones implicades), amb diverses sancions de la Comunitat Europea per males gestions i per falsejament dels contes públics, el deute de la Comunitat Valenciana rondeja els 40.000 milions d’euros i les xifres d’atur el 24%.
Per a tindre en compte la realitat actual del País Valencià, també cal tindre en compte el fet de ser una de les Comunitats pitjor finançades per part de l’Estat Espanyol, un 12% menys de la mitja de la resta de Comunitats.
Aquesta quinzena volem comentar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre l’actualitat del País Valencià i sobre la seua visió al respecte. Anem allà.

Parlem amb Pepa del 9 d’Octubre./lesmuntanyes
Pepa també diu que se sent orgullosa de formar part del País Valencià, li agrada tot: “la nostra terra, el nostre voltant, la gastronomia…” I què no t’agrada? “En general, els polítics i la corrupció que originen. No a soles en País Valencià sinó en tot l’estat”.
Estàs més o menys adonada de les corrupcions que hi ha hagut al País Valencià en els darrers anys? “Sí, encara que últimament, quan apareix alguna cosa en televisió referent a la corrupció el que faig és canviar el canal. Cada dia tenim informació al respecte i al final el que paga sempre és el ciutadà”.
“Jo treballe a València, i la situació és similar ací i allí. Quan hi ha eleccions, tot el món promet però després no compleixen amb les promeses. Amb el canvi de govern que hi ha hagut, anirem veient canvis progressivament”. El problema que considera Pepa és la dinàmica de fer política en les institucions, perquè encara que existisca la voluntat de fer les coses, la correlació de poders i les inèrcies generades constitueixen un fre a l’hora de fer-les. En aquest sentit, és partidària d’un canvi més radical.
Una política que li inspira confiança és Ada Colau en Barcelona: “Ada ha dit, jo em vull baixar el sou però no em deixen, què faig?, em quede part del meu sou i la resta la done a un fons per als desnonats. Això ens dóna motius als ciutadans per a confiar en la política. Jo em decline per aquesta actitud. Em deixa un marge per a pensar: sí que es pot fer”.
Comenta i participa-hi