lasarga ajualcoipresuparticipa

“El CAEHA recomana…” Álvaro Verdú, descobreix la Vila d’Alcoi cap a l’any 1669

En una breu ressenya els socis us proposen una recomanació, hui ens la fa Álvaro Verdú amb la reconstrucció del plànol urbà de la Vila d'Alcoi cap a l'any 1669, que fou transcrit per Josep Lluís Santonja

La recomanació de hui ens la fa el soci Álvaro Verdú, concretament un article aparegut en el número 2 de la revista eWali, la nova publicació de caràcter científic que edita l’Associació de Sant Jordi.

Es tracta de la reconstrucció del plànol urbà de la Vila d’Alcoi cap a l’any 1669, basant-se en les anotacions del Llibre de la Peita, que fou transcrit per Josep Lluís Santonja.

Es fa un recorregut pels llocs més rellevants de la població, tot destacant aquells elements que no s’havien considerat en treballs anteriors de reconstrucció cartogràfica. A l’article hi trobareu un enllaç per accedir al plànol complet i a bona resolució.

VERDÚ, Álvaro (2020). “Del libro al plano: la creación del plano de Alcoy de1669”. eWali, 2, pp. 12-19.

Us hem enllaçat la revista completa, perquè també hi han col·laborat altres socis nostres com Vicente M. Vidal, Jordi Doménech i Jaume-Jordi Ferrando, amb interessants aportacions des dels seus respectius camps d’estudi.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *