lasarga ajualcoipresuparticipa

Compromís proposa més transparencia i aproximar la gestió

La transparència serà benvinguda perquè guanyem terreny a la desafecció dels ciutadans per la política • David Abad: “l’Ajuntament ha de publicar també els comptes de les subvencions que atorga" • Compromís proposa que el web de Transparència millore i que s’invertisca en tindre un portal OpenData

Compromís  vol recordar que la gestió municipal està molt lluny d’acomplir els 143 indicadors de transparència de DYNTRA (70 de 143), i han plantejat diferents propostes en relació amb la transparència de la gestió municipal dins del Pressupost 2016.

Per el portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi David Abad qualsevol mesura que amplie i millore eixa transparència serà benvinguda perquè guanyem terreny a la desafecció dels ciutadans per la política. “La suspensió de la reunió de pressupostos participatius del centre és una mostra més de la desafecció de la ciutadania per l’acció política del dia a día”.

DavidAbad lesmuntanyes.comAbad insisteix“si no hi ha transparència en la gestió municipal és molt difícil que les alcoianes i els alcoians s’impliquen. Des de Compromís ja vam publicar en el seu moment #ComptesClarsAlcoi precisament perquè la carència d’informació de en què es gasten els diners públic és evident.”

El Portaveu de Compromís ha explicat quines són les dos propostes fonamentals de transparència que han presentat per als Pressupostos 2016:

  • 1.- Per una banda Compromís proposa que les que l’Ajuntament publique les justificacions de les despeses de totes les entitats que reben subvenció municipal: Al ser diners públics s’ha de poder saber el seu ús per qualsevol ciutadà. Caldria fer una plataforma informàtica senzilla que permeta la seua consulta. Aquesta nova condició caldria afegir-ho en les Bases d’Execució del Pressupost o en el Pla Estratègic de Subvencions.
  • 2.- Per altra banda Compromís proposa que el web de Transparència millore substancialment i que s’invertisca en tindre un portal OpenData on la informació es puga consultar ràpidament i no de la manera tan complicada com es fa ara.

Per a Compromís Alcoi és fonamental que es donen passos en esta línia d’aproximar als ciutadans la gestió municipal, i finalitza Abad manifestant que “confie  que el govern del PSOE accepte les propostes. Són diners municipals i per tant de tots i s’ha de saber perfectament quines són les gestions que es fan. És una pena que el govern del PSOE no haja volgut adherir-se al conveni de la FEMP que estem segurs haguera facilitat la creació d’estos portals de transparència.”

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *