foradia subscriutegrat

Més de 4 milions d’euros anuals a FCC pel servei de brossa

• Es tracta de la mateixa empresa que ha estat realitzant el servei a la ciutat des de l’any 2000, encara que amb el contracte caducat des del 2012. • La implantació del nou servei es realitzarà de manera progressiva després de les Festes de Moros i Cristians.

Alcoi ja té un nou contracte perquè una empresa privada faça el servei de neteja i recollida de la brossa, Fomento de Construcciones i Contratas, FCC. Es tracta de la mateixa empresa que ha estat realitzant el servei a la ciutat des de l’any 2000, encara que amb el contracte caducat des del 2012.

Amb el canvi de legislatura de l’any 2015, el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, va iniciar els tràmits per traure el concurs que ara s’ha adjudicat definitivament. El nou contracte serà per un període de quatre anys prorrogable per dos més.

Aquest contracte és, junt amb l’autobús urbà, un dels de més quantia per a l’Ajuntament, amb un cost anual de més de 4 milions d’euros. El partit d’oposició al Govern Guanyar Alcoi s’ha mantingut des del principi de legislatura crític amb aquest model de contractació privat, al·legant que, en paraules de Cristian Santiago: “remunicipalitzar serveis bàsics com la neteja viària o la brossa suposaria més d’un 20% d’estalvi. En aquest cas al voltant de 5 milions d’euros en 6 anys. Uns 800.00 euros anuals”.

“Ha sigut un procés llarg i complex però els fets al final ens donen la raó i tanquem un procés administratiu sense cap al·legació ni jurídica ni tècnica. Alcoi ja té un servei de neteja i recollida de residus legal i adequat, un contracte essencial que és fonamental per als veïns”, comenta el regidor.

La implantació del nou servei es realitzarà de manera progressiva després de les Festes de Moros i Cristians.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *