foradia mediambient

Perplexitat de Salvem l’Aqüífer per l’incompliment del Conseller Climent

• La plataforma va demanar a la Conselleria de Rafa Climent que requerira informes de medi ambient, i no ho va fer • Perplexitat davant l’incompliment del compromís de la Conselleria d’Economia Sostenible amb Salvem l’Aqüífer • El projecte d’Alcoinnova que posa en greu perill l'aqüífer on Alcoi s'abasteix de l'aigua per beure • La plataforma anuncia que recorrerà la contestació

la canal alcoi lesmuntanyes.comSorpresa de la plataforma Salvem l’Aqüífer del Molinar, expressat en perplexitat davant l’incompliment per part del conseller i el seu equip, que han procedit a donar llum verda del projecte d’Alcoinnova sense disposar de tots els informes favorables. Tractant-se de qüestions de gran importància per a la preservació de l’agua d’Alcoi.

El conseller Rafa Climent obvia el compromís que va contraure en la reunió amb Salvem l’Aqüífer del Molinar, la de garantir que la seua Conselleria requeriria tots els informes mediambientals al voltant del projecte d’Alcoinnova abans de validar-lo. Climent ha fet el contrari al que va expressar en la reunió amb Salvem l’Aqüífer i sembla no ha requerit cap informe més.

Amb perplexitat, Salvem l’Aqüífer resumeix l’incompliment del compromís de Rafa Climent després de donar llum verda del projecte d’Alcoinnova que posa en greu perill l’aqüífer on Alcoi s’abasteix de l’aigua per beure. 

Salvem l’Aqüífer recorda que aquest estiu va presentar un escrit a la Conselleria d’Economia Sostenible demanant que sol·licitaren informe a la Conselleria amb competències en Medi Ambient per:

  1. Garantir que les connexions del projecte d’urbanització amb les xarxes d’electricitat, gas i aigua potable, pogueren fer-se ambientalment viable, en el cas de travessar el Parc Natural de la Font Roja.
  2. Assegurar  que l’àrea a urbanitzar complirà les condicions de seguretat davant incendis forestals en una zona que forma part de la xarxa 2000.

Són dues aspectes de gran transcendència i importància per a la preservació del medi. Salvem l’Aqüífer per això, atenent al compromís públic del propi conseller expressat en la reunió mantinguda amb Salvem l’Aqüífer, “es va adreçar un escrit a la Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a que recavara els informes pertinents abans de procedir a la validació”. Tot sembla que en lloc de complir el compromís, “des d’aquesta secretaria autonòmica, que forma part de la Conselleria d’Economia Sostenible, es va remetre el requeriment a la Conselleria de Territori, que ja havia informat sobre l’ATE en el seu moment”.

La constatació de que el departament de Climent ha validat el projecte, “permet deduir fàcilment que no s’ha requerit cap informe més, i per tant el conseller i el seu equip han procedit a donar llum verda sense disposar de tots els informes favorables. I això és l’oposat al que va expressar en la reunió amb Salvem l’Aqüífer” aclareix Salvem l’Aqüífer.

De qualsevol forma, la plataforma anuncia ja que recorrerà la contestació que s’haja pogut traslladar des de Territori ja que incompleix la petició específica de que es requeriren els informes de Medi Ambient.  Per Salvem l’Aqüífer “es tracta de qüestions de gran importància per a la preservació del nostre territori, i no el projecte no pot continuar tramitant-se sense que s’hagen resolt”.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *