lasarga subscriute elgrat

Compromís Alcoi proposa una nova taxa d’aigua per estalviar despeses i consum

• Compromís considera que “aquesta situació és gravosa i injusta i des de fa molts anys que proposa al govern que actualitze el sistema de tarifació de l'aigua basant-se en el consum per persona i no en el consum per habitatge”.

Compromís proposa a l’Ajuntament d’Alcoi revisar el sistema de facturació actual de la taxa d’aigua domèstica per tal d’estalviar consum i despeses a les famílies.

En l’actualitat la facturació de l’aigua d’Alcoi està organitzada per trams de despesa de m3 d’aigua consumida, el primer bloc són 15m3 (a 0’3627 €/m3) i el 2n de 42 m3 (a 0’6265 €/m3). Si només es consumeix des del primer bloc és més barat, però al segon bloc el preu es dispara.

Compromís considera que “aquesta situació és gravosa i injusta i des de fa molts anys que proposa al govern que actualitze el sistema de tarifació de l’aigua basant-se en el consum per persona i no en el consum per habitatge”.

La proposta de Compromís és d’establir un sistema de facturació en funció de 5 m3 per inquilí amb una fórmula de reducció, per exemple en el Bloc 1: 5 m3 si viu 1 persona; 10 m3 si viuen 2 persones, 13 m3 si viuen 3 persones…, el Bloc 2 també estaria calculat en funció dels membres empadronats en l’habitatge.

La ciutat de Màlaga s famílies un exemple on s’aplica aquest funcionament: “l’empresa de subministrament de Màlaga ha reconegut que amb aquesta nova facturació han baixat els seus ingressos per subministrament, primer perquè és més just i segon perquè la gent, sabent que té un consum establert per persona, es fa més estalviadora perquè ja quasi mai s’arriba al bloc 2. També s’ha donat el cas de gent que viu sola i estava acostumada a balafiar aigua i ara paga més fins que no establisca uns nous costums de consum. La ciutat de Màlaga també té en marxa un sistema d’ajudes específiques per a solucionar casos específics en què la taxa per habitant discrimina a les persones”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *