foradia subscriutegrat

Gandia reclama a la CHX que assegure el cabal ecològic del Serpis

Demanen als responsables de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que reaccionen en rapidesa i tornen el cabal al riu en els pròxims dies o "caldrà lamentar la mort de milers d'animals que viuen directament del riu".

Daniel Muñoz, Director General de Medi Natural de la regidoria de Gestió Responsable del Territori: “Des del passat 26 de setembre el fluxe d’aigua s’ha vist totalment interromput, amb la conseqüent mortaldad de centenars de peixos entre els quals s’hi troben espècies protegides i amenaçades com l’anguila o el barb mediterrani”. 

Davant de l’últim episodi de sequera que està patint el curs baix del riu Serpis, l’Ajuntament de Gandia, a través del Director General de Medi Natural, Daniel Muñoz, ha enviat un comunicat oficial a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per reclamar el compliment de la normativa relativa al manteniment del cabal ecològic que assegure la supervivència dels ecosistemes.

Des del passat 26 de setembre el fluxe d’aigua s’ha vist totalment interromput, amb la conseqüent mortaldad de centenars de peixos entre els quals s’hi troben espècies protegides i amenaçades com l’anguila o el barb mediterrani. Aquest episodi es repeteix any rere any sense que l’administració competent adopte mesures per corregir aquesta greu agressió a la biodiversitat”. 

Muñoz ha recordat que els últims dos anys han sigut molt bons en termes hídrics i les comunitats biològiques seguien una molt bona tendència però aquest incident fica en greu risc la seua recuperació.

Per tot això, des del departament de Gestió Responsable del Territori s’ha exigit als responsables que reaccionen en rapidesa i tornen el cabal al riu en els pròxims dies o “caldrà lamentar la mort de milers d’animals que viuen directament del riu”.

D’altra banda s’ha tornat a reclamar una millor i més vigilada gestió del règim hídric per a que no es torne a repetir aquest escenari.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *