foradia barnasants

Comença la 669 edició de la Fira de Tots Sants

• El President de la Generalitat Ximo Puig inaugura la Fira de Tots Sants 2015 • El productor i compositor musical Romu Agulló ha realitzat una emocionada lectura del Privilegi reial de Fira concedit per Pere IV El Cerimoniós en 1346 • Romu Agulló ha sigut l'encarregat de realitzar la lectura del Privilegi reial de Fira

inauguració fira cocentaina 2015

Cocentaina ha inaugurat la 669 edició del seu tradicional Fira de Tots Sants. L’emblemàtic Palau Comtal ha tornat a ser testimoni, una vegada més, com ho ha sigut al llarg aquests sis segles d’història, d’una nova convocatòria per a gaudir durant tres dies d’una oferta comercial, d’oci, de cultura i de gastronomia inigualable.

A partir d’avui i fins al diumenge, Cocentaina es transforma per a oferir a tots aquells que la visiten més de 200 espectacles programats, en cinc escenaris diferents, una representació històrica de la cultura valenciana en el Porrat Valencià, la fira agropecuària, partides de pilota, exhibicions de Tir i Arrossegament i Munta i Domatge. Sense oblidar la mostra de maquinària agrícola i automoció que ofereix enguany més superfície i varietat de marques i productes.

Romu Agulló, productor i compositor contestà ha sigut l’encarregat de realitzar la lectura del Privilegi reial de Fira, concedit per Pere IV El Cerimoniós en 1346, davant centenars de persones congregades en el Pla.

El municipi sencer ha pogut presenciar la recuperació del suport institucional del Govern Valencià a Cocentaina, després de 25 anys d’oblit. L’actual President de la Generalitat, Ximo Puig, ha inaugurat la Fira de Cocentaina 2015 acompanyat d’una nodrida representació del seu executiu. El cap del Consell ha assenyalat que “cal reconèixer el valor de la Fira i de tot el que representa. S’ha acabat que la Fira no tinga una presència institucional normalitzada, ja que entenem que aquest esdeveniment no solament és patrimoni de Cocentaina sinó que ho és de tots els valencians”.

inauguraacio fira cocentaina 2015 q

Puig ha reconegut que “25 anys és una anomalia en el funcionament de les institucions que s’ha de superar. Les institucions són dels ciutadans i no dels partits polítics”.

Mireia Estepa alcaldessa de Cocentaina, ha destacat que “és un honor tenir ací al President de la Generalitat, al de les Corts Valencianes, a dos consellers i a tota la representació que ha vingut. Un honor que Cocentaina recupere la solemnitat i el suport perquè la Fira és una fira històrica que s’ha adaptat a la modernitat i necessita d’aquest suport per a seguir creixent i oferint el millor que té”. Estepa ha explicat que “sabem que tenim el suport institucional i ara estem treballant per a tenir també el suport econòmic, per aqueixes subvencions que tanta falta li fan a la Fira de Cocentaina”.

A més, el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha reivindicat que “hem volgut estar presents en aquest acte que simbolitza la connexió amb la nostra identitat. Per això hem vingut la màxima representació institucional, perquè era una situació absurda”.

La comitiva inaugural ha realitzat una visita que els ha portat a conèixer els principals atractius de la Fira 2015. El Mercat Medieval que ocupa els carrers del casc antic, la Fira Tecnològica, mostra de com tradició i modernitat poden fusionar-se i conviure en aquesta Fira de Fires, la Gastronomia que fa les delícies de milers de visitants amb una destacada representació de tapes i productes típics de la zona o el Turisme que reuneix a Cocentaina l’àmplia oferta de la qual disposa la Comunitat Valenciana.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina s’ha consolidat en els últims anys com un esdeveniment ineludible para milers de visitants procedents dels més diversos llocs. La seua pluralitat és el seu principal atractiu; varietat infinita de productes, àmplia oferta cultural i d’oci o la més diversa gastronomia per a tots els gustos i butxaques, fan d’aquesta cita anual la destinació idònia per a passar un cap de setmana inoblidable.

Entre els presents, destacar la presència dels consellers d’Economia Sostenible i de Transparència, Rafael Climent i Manuel Alcaraz, respectivament; el President de las Corts Valencianes, Enric Morera; els secretaris autonòmics de Serveis Socials, Turisme i Agricultura, Sandra Casas, Francesc Colomer i Francisco Rodríguez; el subsecretari de Vivenda, Paco Signes; la directora territorial de Vivenda i Obres Públiques, Gracia Enguix; el President de la Diputació d’Alacant, César Sánchez. També la diputada nacional, Patricia Blanquer, el diputat autonòmic i ex alcalde de Cocentaina, Rafa Briet; el diputat de Turisme, Eduardo Dolón; la diputada per Esquerra Unida, Raquel Pérez; el diputat per Ciudadanos, Fernando Sepulcre; el senador per Ciudadanos, Luis Crisol; el Síndic del grup parlamentari del PSOE, Manuel Mata; els alcaldes de Muro, Francesc Valls; de L’Alqueria d’Aznar, Jaume Pasqual; de Xixona, Isabel López; d’Afafara, Raquel Vicedo, de Banyeres, Josep Sempere; de Balones, Juan Tomás Bou; de Benillup, Enrique Coderch; de Gorga, Blas Calbo; de Fageca, Carmen Devesa; de Famorca, José Vicente Masanet i de Gandía, Diana Morant. De la Universitat d’Alacant, assistirà el vicerector de Cultura, Carles Cortés.

Des de l’organització de fira es recomana preparar el viatge abans d’eixir. Per a açò es pot consultar la web www.turismococentaina.com, o descarregar-se la app Fira de Cocentaina on trobaran informació detallada.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *