lasarga ajualcoipresuparticipa

Maria: “cal que els ciutadans tinguem una informació que siga neutral”

• El poble és Savi: el periodisme espanyol ajuda? • Aquesta nova entrega volem comentar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre l’actualitat de la pluralitat dels mitjans d’informació i sobre la seua visió al respecte • Anem allà i parlem amb Maria

El periodisme és una eina social. Una eina que serveix per a fer arribar a la gent informació rellevant. Per a pressionar als delinqüents. Per a denunciar fets que van contra l’interés comú. Per a donar veu a les causes justes. Per a anunciar descobriments que milloraran la nostra vida. Per a alertar dels mals del nostre temps i superar-los… En definitiva, el periodisme és una eina de progrés social.

Ara bé, com totes les eines, el periodisme pot ser utilitzat, o bé en benefici de l’interés comú, o bé per l’interés privat. La informació és poder. I el que fan alguns dels gestors de la informació pública és aprofitar la seua posició per tal d’afavorir causes que no són d’interés públic.

Per tal que el periodisme funcione com una eina social cal que hi haja pluralitat de mitjans d’informació. Això afavoreix l’objectivitat informativa, la neutralitat, l’honestedat; afavoreix un periodisme de qualitat, un periodisme que s’esforça per aprofundir en els temes d’interés públic. Però tal com afirmen alguns experts, el model mediàtic espanyol no és precisament un exemple de pluralitat informativa.

Anem a comprovar què pensen els nostres veïns i veïnes d’Alcoi al respecte la pluralitat dels mitjans d’informació.

maria el poble es savi

Parlem amb Maria./lesmuntanyes.com

Maria ens comenta que li agrada estar informada de tot el que succeeix al món. Principalment s’informa a través de les notícies de televisió, i concretament li agraden més les notícies del Canal Cuatro i les de la Sexta, perquè creu que són més objectives: “afavoreixen més els interessos de la gent”.

Segons Maria, hi ha altres canals de televisió que donen una informació tergiversada que afavoreix els interessos d’alguns partits polítics: “per exemple, 13TV, totes les notícies que ens donen i totes les opinions dels tertulians i els presentadors estan pensades per a beneficiar al PP i per a posar a la gent en contra d’altres partits polítics”.

Segons Maria hi ha cert interés generalitzat pels mitjans de comunicació en destruir la imatge pública d’alguns partits i persones públiques mentre que procuren afavorir la d’altres.

Hi Ha hagut quasi unanimitat per part dels principals mitjans de comunicació a l’hora de criticar els fets dels anomenats governs del canvi mentre s’han ocultat fets molt més grossos. “Per exemple, s’han fet molts esforços per informar sobre els comptes de Twitter de Zapata, per exemple, mentre que no ens diuen res sobre tots els contes que els defraudadors fiscals tenen als paradisos fiscals”.

Maria conclou que “perquè una societat funcione bé, cal que els ciutadans tinguem una informació del que ocorre a la realitat que siga neutral”.

Font: Rodrigo Paños./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *