foradia cdturisme

Els pobles de l’Alcoià i el Comtat es manifesten a Madrid contra la violència masclista

El Col·lectiu 8 de Març de l'Alcoià i el Comtat ha qualificat d'exitosa la manifestació del 7N contra les violències masclistes • A la multitudinària marxa a Madrid, han participat molts veïns i veïnes d'Alcoi i les comarques

violencia de genere alcoi madrid 7N

Èxit a Madrid de la marxa contra la violència de gènere ./ lesmuntanyes.com

Els pobles de l’Alcoià i el Comtat s’han manifestat a Madrid contra les violències masclistes, i han mostrat el suport per combatre aquesta situació juntament amb col·lectius de tota Espanya.  

A la multitudinària marxa estatal contra la violència de gènere a Madrid, han participat molts veïns i veïnes d’Alcoi i les comarques, la qual ha començat al Passeig del Prado continuant per la Castellana, Cibeles, Gran Via fins a la plaça d’Espanya.

El Col·lectiu 8 de Març de l’Alcoià i el Comtat ha qualificat d’exitosa la manifestació del 7N contra les violències masclistes. Recordem que els ajuntaments de Muro, Cocentaina i Alcoi han aprovat mocions de suport a la convocatòria del 7 de Novembre 2015.

Els diversos col·lectius han reivindicat en la manifestació a Madrid, que la violència de gènere siga considerada una qüestió d’Estat.

“Parlem de violències en plural, perquè, si bé el feminicidi és l’expressió més brutal del masclisme, les seues violències les vivim quotidianament el gros de les dones. La violència masclista no consisteix únicament en aquella que exerceixen els homes contra les parelles o exparelles, sinó que inclou aquelles agressions que es produeixen en tot tipus de relacions i en tots els estrats socials.

Vivim uns moments en què els feminicidis no s’aturen i en què guanyen terreny models retrògrads i sexistes que poden agreujar encara més la situació que patim. Per acabar amb les violències masclistes cal una transformació de les mentalitats, que són l’arrel del problema. És imprescindible que tots i totes ens impliquem i que tots i totes exigim que aquesta siga una qüestió d’estat. És el moment d’insistir que les polítiques preventives —les grans oblidades— siguen prioritàries.” 

Col·lectiu 8 de Març, 8 de novembre de 2015.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *