foradia subscriutegrat

Pablo sobre les eleccions: “podem tindre alguna sorpresa”

El poble és savi: eleccions 20D • Continuem consultant a la gent del carrer sobre les seues preferències polítiques. Anem allà amb Pablo

Ja estem en campanya electoral. Durant aquests dies abunden els debats polítics, les entrevistes als candidats electorals, les comparatives programàtiques, els comentaris. També les crítiques, difamacions i el soroll.

I és que la majoria de gent encara està pensant-se a qui va a votar el 20-D. Segons les enquestes, un 40% de la societat encara no té el seu vot decidí, es pot decantar cap a qualsevol possibilitat política. És a dir, aquestes eleccions estan posant-se cada dia més interessants: ja no són dos els actors polítics amb possibilitats de govern, són quatre. I qualsevol dels quatre pot ser el guanyador.

Continuem consultant a la gent del carrer sobre les seues preferències polítiques.

  • Quin partit els fa més il·lusió?
  • Quin menys?
  • Quines propostes consideren més rellevants? Per què?
  • A quin partit votaran? Per què? Anem allà.
pablo el poble es savi

Parlem amb Pablo./ lesmuntanyes.com

pareix prou estrany que la majoria estiga del costat del PP”

Pablo és estudiant de biologia. Ens comenta que no li fa il·lusió cap partit en especial. Li pareix que estan tots corruptes. Així i tot, Pablo, penses que hi ha algun partit que siga més perjudicial per al país? “Per a mi el més perjudicial serien els extrems. El PP, per exemple, però Vox més encara”.

Què destacaries de la campanya electoral? “Considere que de vegades trauen de context les preguntes per tal de fer mal a altres. Crec que això és un problema en la política: que es busque més el demèrit o el perjudici que el benefici”.

Creus que els mitjans de comunicació han estat facilitant més la comunicació d’uns partits que d’uns altres? “Sí, considere que cadascú té els seus mitjans de comunicació. Per exemple, Tele 5 és més de dretes. Sempre he pensat que la Sexta està a favor de l’esquerra però ara tinc dubtes”.

Què et pareixen les enquestes? Em pareix prou estrany que la majoria estiga del costat del PP, encara que és veritat que no et pots fiar del CIS ni de cap empresa d’aquestes. Jo et dic que conec gent de tot tipus. Crec que en qualsevol cas podem tindre alguna sorpresa”.

Quin és el primer problema a resoldre en el nostre país? “Considere que el més important és resoldre el problema de l’atur. A mi m’encantaria poder-me quedar a Alcoi i poder ‘treballar de lo meu’. He hagut de pagar molts diners i esforços per a fer la meua carrera. Com és possible que després d’aquesta inversió el nostre país no m’aprofite i m’haja d’anar a Holanda o a Alemanya? No s’està valorant a tota la gent capacitada i formada”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *