lasarga ajualcoitel

Alcoi participa en un diccionari de la toponímia valenciana

• El projecte és una proposta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per conèixer la toponímia valenciana • L’arxiver municipal de la ciutat, Josep Lluís Santonja, presenta en les pròximes setmanes el llibre de la peita • La publicació és una de les joies documentals de l’Arxiu Municipal alcoià

Exif_JPEG_PICTURE

Página interior del llibre de la peita d’Alcoi ./

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua va convocar fa uns anys als arxivers valencians per demanar-los la col·laboració en l’elaboració d’un “Diccionari etimològic de la toponímia valenciana”.

Josep Lluís Santonja, arxiver municipal d’Alcoi ofereix un llibre de peites que arreplega els béns immobles del terme municipal, tant de propietària locals com els forans, amb el lloc on s’ubicaven acompanyats del nom de la partida, el nom del carrer i el nom dels propietaris.

El llibre que veurà la llum en les pròximes setmanes és el fruit d’un treball de prop de sis anys, d’estudi i transcripció. El volum enceta una nova col·lecció editorial de l’Arxiu Municipal d’Alcoi per a la difusió científica dels seus fons documentals.

El Llibre de la peita de la vila d’Alcoi (1669-1783) és una més de les joies que custodia l’Arxiu Municipal d’Alcoi. És un voluminós llibre començat a redactar l’any 1669, i que va continuar rebent anotacions fins a la confecció d’un nou llibre l’any 1784.

El llibre de la peita és una de les majors fonts documentals per a l’estudi d’Alcoi de l’època moderna. És reflex d’una completa radiografia del territori i la societat de l’època.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *