foradia mediambient

Xerrada sobre pesticides i contaminants hormonals

• La Colla Ecologista La Carrasca ha organitzat una conferència a càrrec de Kistiñe García, redactora d’un blog sobre contaminants hormonals • L’acte serà el divendres 28 de novembre a les 18h al Club UNESCO d’Alcoi • Estes substàncies causen danys a la salut humana a dosis molt petites

carrasca-eaEl Club UNESCO d’Alcoi acull el pròxim dissabte 28 de novembre una xerrada titulada ‘Pesticides i contaminats hormonals: un perill per a la salut humana’. La conferència està organitzada per la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció.

Kistiñe García, membre d’Ekologistak Martxan, redactora del blog “Libres de contaminants hormonals” i responsable de comunicació de la campanya d’Ecologistes en Acció contra els contaminants hormonals, és l’encarregada d’impartir la xerrada sobre les substàncies tòxiques de les quals cada vegada es coneix un poc més.

Els contaminants hormonals que s’amaguen en cosmètics, teixits, aliments, envasos o pintures són substàncies tòxiques que “confonen” i alteren el nostre sistema hormonal, amb greus conseqüències per a la salut: des d’infertilitat a càncer de mama o de testicles, passant per un ampli ventall de problemes de desenvolupament immunitari o neuronal.

Ja s’ha demostrat que no hi ha un llindar de seguretat per a aquestes substàncies, ja que causen danys a dosis molt petites i s’acumulen en els nostres organismes i en els dels animals. Per tant, l’única solució és eliminar-les del nostre entorn. I això és perfectament viable, perquè hi ha alternatives no perilloses.

No obstant això, la Comissió Europea, més pendent d’atendre els interessos de les grans empreses que de vetlar per la salut de la població, s’obstina a retardar l’aplicació d’una normativa sobre contaminants hormonals.

Font: Mireia Pascual./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *