foradia ivace

Alcoi actua en drogues i addiccions juvenils

• ‘Proyecto Hombre’ engega el Projecte Faro a la ciutat d’Alcoi per a actuar en drogues i addiccions juvenils • El programa es dirigeix a adolescents d’edats compreses entre els 13 i els 20 anys • El mètode d’intervenció situa al jove en el centre del procés terapèutic

proyecto_hombre_alcoi_programa faro

La Fundació nacional ‘Proyecto Hombre’ porta a Alcoi el seu programa Faro amb l’objectiu de previndre i actuar de forma terapèutica en el consum problemàtic de drogues i altres trastorns addictius. Està dirigit a joves d’edats compresses entre els 13 i els 20 anys.

El projecte, que s’engega per primera vegada a la ciutat, pretén desenvolupar un mètode d’intervenció que situa a l’adolescent en el centre del procés terapèutic. Es busquen les principals causes que indueixen a l’adolescent al trastorn addictiu i s’efectua un abordatge educatiu i terapèutic per a facilitar que l’individu recupere la seua autonomia.

Les modalitats assistencials no deixen de banda a la família, com a agent implicat en la intervenció i recuperació del malalts.

El programa té tres funcions diferenciades: L’educativa- terapèutica, que pretén posar en pràctica i consolidar estratègies i recursos que faciliten la recuperació i l’autoconeixement de les àrees personals dels joves. La preventiva, amb d’adquisició d’eines per a la detecció de possibles conductes desadaptatives, destructives i problemàtiques. I la Informativa-Formativa que pretén donar a conéixer i identificar factors i conductes de risc i potenciar factors de protecció.

El pròxim 25 de gener a les 10’30h el saló de plens acollirà la primera reunió oberta per explicar el projecte i les derivacions per a centres escolars i serveis sanitaris.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *