foradia subscriutegrat

El Conseller d’Economia es reuneix amb la Plataforma per la Reindustrialització

• El conseller d'Economia receptiu a les propostes de la Plataforma per la Reindustrialització Territorial • La Plataforma és un clar exemple de la vertebració económica territorial • Impulsar la col·laboració de la Plataforma per la Reindustrialització Territorial amb la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

plataforma indusrlització alcoi conseller

El Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent s’ha reunit amb la Plataforma per la Reindustrialització Territorial, integrada per COEVAL, IBIAE i FEDAC (representants empresarials de les Comarques de la Vall d’Albaida, la Foia de Castalla i lAlcoia-Comtat). En la Reunió, que s’ha celebrat a la Seu de la Consellería, ha participat també la Directora General d’Indústria, Energia i del IVACEJulia Company.

En la reunió el Conseller ha conegut el funcionament de la Plataforma que neix sobre dos eixos fonamentals: TERRITORI i INDÚSTRIA, per sostenir i defensar la indústria del territori. La Plataforma que impulsa el model de desenvolupament territorial-comarcal no ha generat noves estructures, i funciona cooperant coordinadament les estructures de COEVAL, IBIAE i FEDAC.

La Plataforma és un clar exemple de la vertebració econòmica territorial que a partir d’una idiosincràsia industrial comuna i unint esforços, pretén ser una única veu amb suficient potencial per a ser tinguda en compte en els fòrums on s’establisquen els marcs que propicien la reindustrialització territorial.

El seu territori compta amb 228.175 habitants i al seu territori es concentren 1. 362 empreses industrials multisectorials que han creat 14.500 llocs de treball directes i facturen 2.000 milions de € anuals. Sent el territori el 3,2% de la població de tota la Comunitat Valenciana representa el 7% de les empreses industrials de la Comunitat Valenciana. La Plataforma va presentar recentment el DNI Industrial del seu territori en el Rectorat de la Universitat de València, redactora d’aquest Estudi.

Aquest contacte ha servit per impulsar la col·laboració de la Plataforma per la Reindustrialització Territorial amb la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball en assumptes com la participació de la Plataforma en Taules que sobre temes relacionats amb indústria i amb territori engegue la Generalitat, i la consecució d’una formació no reglada adequada a les necessitats reals de les empreses, que tinga en compte també les característiques pròpies dels territoris i del seu teixit econòmic i empresarial. Igualment aquesta col·laboració conjunta queda oberta a tots els temes que tinguen relació amb indústria i amb territori.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *