foradia pressupostparticipatiualcoi

1 de desembre, Dia Mundial de la Lluita contra el SIDA

• Els casos de VIH al món han anat reduint-se en els últims anys per la prevenció, l’activitat diagnòstica i els antiretrovirals • Des de la Conselleria de Sanitat i el Centre de Salut Pública D’Alcoi es recalca la necessitat de seguir potenciant activitats preventives • Es calcula que al País Valencià hi ha un terç de persones afectades ho desconeixen

SIDA_ALCOIEl virus de la immunodeficiència humana, VIH, o el popularment conegut com SIDA (que és una manifestació d’una etapa avançada del VIH), produeix una destrucció progressiva del sistema cel·lular, concretament de la part encarregada de produir les defenses de l’organisme quan ocorre una infecció.

La via de transmissió és la sexual i afecta a més persones joves i més a homes homosexuals. Però també hi ha un risc de transmissió per via sanguínia al compartir material d’injecció quasi sempre destinat al consum de drogues per via intravenosa. A més si l’afectada és una mare embarassada, és pot succeir durant els nou mesos, al part o durant la lactància, si hi ha absència de tractament.

Demà, 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA i des de la Conselleria de Sanitat i el Centre de Salut Pública d’Alcoi es recalca la necessitat de potenciar les activitats preventives per reduir els riscos de la transmissió sexual i dirigir els esforços en facilitar la detecció precoç. Es calcula que al País Valencià un terç de les persones afectades desconeixen que ho són.

Encara que la pandèmia continua sent més que evident al món, és cert que a nivell mundial els casos de VIH i SIDA van disminuint de forma progressiva. Açò és degut principalment a la prevenció primària, sobretot gràcies a les campanyes d’ús del preservatiu, però també a un augment de l’activitat diagnòstica i l’efectivitat més gran dels tractaments amb antiretrovirals.

Font: Mireia Pascual./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *