foradia subscriutegrat

Èxit de participans i bon temps a la Mitja Marató d’Alcoi Unión Alcoyana

• La V edició de la Mitja Marató d'Alcoi Unión Alcoyana Segurs suma 1.242 corredors i una organització sense incidente • Emotiu minut de silenci recordant així la mort de Daniel Juárez, corredor que va morir la passada setmana • Els corredors provenen de més de 140 poblaciones diferente • Destacar la gran aportació de voluntariat implicat

marato unio alcoyana alcoi

Ovidi Albert Espí  primera posició

Amb extrema puntualitat es donava sortida a la ja cinquena edició de la Mitja Marató d’Alcoi Unión Alcoyana Segurs, una carrera que ha donat inici amb un emotiu minut de silenci recordant així la mort de Daniel Juárez, corredor que va morir la passada setmana, després de passar la meta de la Mitja Marató de Benidorm.

Amb un total d’1.242 inscrits s’ha tancat la cinquena edició d’aquesta prova esportiva. Ha estat un matí excel·lent, la climatologia ha acompanyat i ha fet d’aquest matí de diumenge festiu l’escenari perfecte per córrer pels carrers d’Alcoi. El que ha fet que no només la zona de meta es convertís en un formiguer de públic sinó que l’últim quilòmetre haja estat poblat d’infinitat d’espectadors i grups d’animació que han fet més animats els últims quilòmetres dels corredors, des de Cervantes fins al Roserar els participants han viscut de a prop tots els col·lectius que se sumen a animar als corredors: ballarines, dolçainers, Tabalers, grups de rock, grafiters… tots ells encara que molt diferents amb una única fi; animar als corredors en el seu últim esprint.

El total d’inscrits s’ha repartit en un 56% d’inscrits a la cambra de marató (10,548 km) un 39% d’inscrits a la mitja marató (21,097 km) i un 5% d’inscrits a la modalitat que s’estrenava en la present edició, la mitja marató per relleus. Però, sens dubte una de les dades més rellevants d’aquesta carrera és la participació de la dona: un 25% de les inscrites han estat dones, la dada més elevada en els 5 anys de vida de la carrera. Quant al seu origen, els corredors provenen de més de 140 poblacions diferents, destacant que un 22% és de fora de la província d’Alacant.

Els corredors provenen de més de 140 poblacions diferents

A 35 minuts i 27 segons del tret de sortida l’alcoià Ovidi Albert Espí arribava en primera posició en la modalitat de Cambra de Marató (10,548 km) baixant la marca de la passada edició en 3 segons i en la modalitat de Mitja Marató (21,097 km) marcava la primera arribada a meta el corredor de Benidorm Juan Antonio Fernández amb un temps d’1:14:03, en aquest cas no ha aconseguit baixar la marca de l’anterior edició de Andres Micó que estava en 1:11:39, ni millorar la seua marca personal que es va produir la passada edició 01:12:44.

El moment més emotiu de la prova s’ha produït a l’arribada del guanyador de la modalitat Mitjana MaratóJuan Antonio Fernández, que en creuar meta s’ha tirat al sòl i ha besat el sòl dedicant la seua victòria al company d’equip del Club Atletisme Benidorm mort durant la setmana passada David Juárez.

marato union alcoyana alcoi1

Gema Maciá primera dona en la modalitat de mitja marató

Quant a les classificacions femenines ha estat Gema Maciá amb un temps de 01:29:28 qui ha entrat primera dona en la modalitat de mitja marató, quant a la modalitat de cambra de marató ha estat Raquel Martínez amb un temps de 00:46:56. Per relleus, la modalitat novetat de 2015 en la qual per parelles dos corredors corrien la modalitat de mitja marató, donant cada membre una volta al circuit. Els guanyadors masculins han estat Antonio Rober i German Prieto, mentre que en la femenina han estat Alba Balaguer i Laura Grau.

En una prova totalment consolidada al calendari de proves homologades per la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana, la V Mitjana Marató d’Alcoi Unió Alcoiana Assegurances és un clar exemple d’evolució i d’adaptació a causa de l’increïble acolliment que ha tingut entre els ciutadans i corredors, l’última modificació del circuit ha fet que els corredors tant de la mitjana com de la cambra de marató pogués baixar les seues marques, ja que la variació del circuit retallada el desnivell de la prova en 70 metres, eliminant del circuit la part de dalt del barri de Batoi.

Des de l’organització destaquen la gran aportació de voluntariat implicat en l’organització sumant més de 200 persones, entre voluntaris de diferents clubs, del centre d’esports d’Alcoi, del Club Atletisme d’Alcoi, efectius de protecció civil, centres docents i altres col·lectius.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *