foradia cinealzamorat

Guanyar Alcoi en defensa d’unes pensions públiques dignes

• Guanyar Alcoi ha realitzat una moció a l’Ajuntament d’Alcoi per tal d’instar al Govern central a blindar un sistema de pensions públic digne • Aprovada amb els vots a favor del PSOE i de Compromís, però amb l’abstenció de Ciutadans i en contra del PP • Per altra banda, va realitzar un acte per analitzar el tema que va omplir la sala Unesco de gent interessada i preocupada.

Considerem d’extrema urgència actuar contra l’atac salvatge que s’està produint en forma de retallades contra el sistema públic de pensions”. Així ho considera Guanyar Alcoi, qui ha realitzat una moció a l’Ajuntament d’Alcoi per tal d’instar al Govern central a blindar un sistema de pensions públic digne.

La moció finalment ha sigut aprovada amb els vots a favor del PSOE i de Compromís, però amb l’abstenció de Ciutadans i en contra del PP

Entre les mesures concretes que ha proposat destaca aquesta: “fixar l’edat ordinària de jubilació en els 65 anys i, a més, s’introduïsca una mesura nova i inèdita en el nostre ordenament: que, a partir dels 61 anys, aquelles persones que aconseguisquen els 35 anys cotitzats podran jubilar-se quan ho desitgen sense penalització de cap tipus”.

Per altra banda, Guanyar ha celebrat durant aquests dies, junt amb la Intersindical Valenciana i professionals dels temes, un acte per tal d’analitzar quin és l’estat actual de les pensions i proposar mesures. La sala de la Unesco d’Alcoi es va omplir de gent interessada i preocupada pel tema.

Entre els ponents de l’acte, va estar el doctor en Dret i Inspector de la Seguretat Social, Héctor Illueca diu, qui va alertar dels interessos del Govern de Rajoy d’afavorir al sector privat de les pensions i qui va afirmar que “sense una reforma laboral que proporcione salaris dignes no serà possible la permanència del sistema de pensions”.

Font: Redacció./


pressupartialcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *