foradia subscriutegrat

Álvaro: “ara no hi ha representació del socialisme”

El poble és savi: eleccions generals 20 desembre • Volem conéixer l’opinió que tenen els veïns i veïnes d’Alcoi al respecte, anem a veure que ens conta Alvaro

Poques setmanes abans de les eleccions generals, volem conéixer els arguments que esgrimeixen els nostres veïns i veïnes respecte a les diferents opcions polítiques que se’ns plantegen per al 20-D. Quines són les seues preferències i animadversions.

Els reptes que el nostre país té davant són apressants: l’atur massiu, la pobresa i la exclusió social, la precarietat laboral, el conflicte català, el terrorisme, la desigualtat…

  • Quines són les mesures més apropiades per tal de resoldre aquests conflictes?
  • Quins partits seran capaços de fer front a aquests problemes de la millor de les maneres? Ens contesten els nostres veïns.
el poble es savi alvaro alcoi

Parlem amb Alvaro./

PSOE, si el meu iaio alçara el cap, no ho reconeixeria”

Bon dia Álvaro. Creus que aquestes eleccions seran importants per al país o seran unes més? Jo no vote, no crec en el sistema, ni en els partits, perquè no compleixen. Ara hi ha una renovació i pareix que hi ha gent bona, però poden tindre interessos. L’esperança l’he anat perdent durant el temps“.

S’ha degenerat tot, continua explicant Álvaro, “ara no hi ha representació del socialisme, dins del sistema capitalista no hi ha opció. És el problema de la globalització. Jo pense que cal canviar les coses des de baix“.

Álvaro és partidari de fer coses paral·leles al sistema: “es poden fer petites accions que canvien el món. Organitzar-se en petits nuclis, autogestionar-se, ajudar-se entre la gent. Perquè si la meua veïna està mal jo tard o prompte estaré també mal. Com una màquina en la qual es trenca un caragol, al final la màquina es trencarà“.

Participes o coneixes alguna iniciativa que pose en pràctica el que estàs comentant? “Sí, per exemple la CNT. Està plena de gent meravellosa. No té ànim de lucre. Si estàs treballant per al treballador, has de tindre una coherència. UGT i CCOO cobren massa diners de l’estat, estan venuts, en la CNT depenem de la gent altruista“.

UGT i CCOO cobren massa diners de l’estat, estan venuts”

Encara que no vages a votar, podries fer una valoració dels partits?PP en la mateixa línia de sempre, empobrint la societat. PSOE, si el meu iaio alçara el cap, no ho reconeixeria. Ciudadanos, crec que són oportunistes, diuen que són nous però no ens enganyen, porten més de 8 anys al parlament català i sabem de quin peu coixegen. En Podemos crec que hi ha gent molt bona, amb molts coneixements, però crec que no acaben d’enfocar-ho bé”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *