foradia subscriutegrat

Zamorano assegura que el PSOE és l’únic que ha actuat pels sobrecostos del Calderón

• Després de les declaracions vertides per Guanyar Alcoi, la regidora de Règim Jurídic respon a les acusacions pels sobrecostos del Calderón • Zamorano assegura que el PSOE ha actuat amb rigorositat i hi ha dos denúncies formulades que segueixen diferents procediments judicials

lorena-zamoranoLa regidora de Règim Jurídic, Lorena Zamorano, ha contestat a les declaracions que Guanyar Alcoi va fer esta mateixa setmana  en relació als sobrecostos del Teatre Calderón d’Alcoi.

Segons estes declaracions la formació de Guanyar demanava accions judicials contra Ortiz però també contra els qui van aprovar el pagament i que aleshores estaven al govern, és a dir, Sedano, Rafa Sanus i Peralta. Per a que en el cas que es demostre el delicte comptable ells deguen assumir les seues responsabilitats a més de que es tornen els 2 milions d’euros.

Zamorano ha assegurat que el que demana la formació política està fet des de fa mesos gràcies al PSOE: “El PSOE és l’únic que ha actuat contra Ortiz. Els socialistes som els únics que hem investigat i actuat de manera rigorosa, mentre que Guanyar no ha estudiat ni la documentació que el govern ha posat a la seua disposició” , i ha afegit que els tenen acostumats a “cridar molt però treballar poc”.

Segons el PSOE, com a conseqüència de les denúncies que ells mateixos varen fer, a dia de hui se segueixen dos procediments diferents, en dos jurisdiccions distintes conforme està previst a l’ordenament jurídic.

Per una banda per part de la Fiscalia del Tribunal de Comptes en relació a un possible delicte d’irregularitat comptable dels membres que conformaven la Junta de Govern del PP que va autoritzar la despesa. I per altra banda la querella criminal en el Jutjat de Primera Instancia i Instrucció nº2 d’Alcoi contra Enrique Ortiz.

La regidora ha explicat que en referencia a la comissió d’investigació que diu Guanyar trobar a faltar no és competència local: Ja en setembre en la junta de portaveus es va traslladar l’informe jurídic que establia la improcedència a nivell municipal de convocar les comissions per la falta de competència local”.

Aleshores es va donar una còpia de l’expedient i s’espera que tant Guanyar com la resta de grups de l’oposició comuniquen les qüestions que pretenen incloure en la comissió informativa especial sol·licitada per ells.

Font: Mireia Pascual./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *