foradia subscriutegrat

Guanyar Alcoi demana accions judicials pels sobrecostos del Calderón

• La Fiscalia investiga ara el presumpte delicte comptable per part de Sedano, Rafa Sanus i Peralta • Si es demostra que Ortiz va inflar les factures s’hauria de tornar un milió d’euros i si es demostra delicte comptable s’hauran de tornar tots els diners • Guanyar Alcoi demana que l’Ajuntament inicie accions judicials contra els que van aprovar el pagament a Ortiz

teatre_calderon_alcoi

El govern municipal havia anunciat accions contra el constructor Enrique Ortiz per la presumpta estafa derivada dels sobrecostos de les obres del Calderón després de que Ortiz inflara les factures.

No obstant això, la Sindicatura de Comptes va veure indicis de delicte comptable per haver-se produït pagaments de forma irregular per part dels responsables de govern de qui estava en l’Ajuntament en 2008, el Partit Popular, amb Jordi Sedano com a alcalde.

El presumpte delicte comptable està sent investigat per la Fiscalia i les conseqüències poden variar molt. Si es demostra que Ortiz ha unflat les factures de les obres hauria de tornar un milió d’euros en sobrecostos i els que van aprovar el pagament, Sedano, Rafa Sanus i Peralta quedarien impunes. Mentre que si es demostra l’existència de delicte comptable s’haurien de retornar tots els diners pagats de forma irregular, 2 milions d’euros i els responsables polítics haurien d’assumir les seues responsabilitats.

La portaveu del Grup Municipal de Guanyar Alcoi Estefania Blanes, “si la mateixa Sindicatura va veure indicis de delicte comptable que ara investiga la Fiscalia, no acabem d’entendre per què l’actual govern denuncia una presumpta estafa d’Enrique Ortiz”.

L’aprovació del pagament es va realitzar per despatx extraordinari de la Junta de Govern (i per tant sense que apareguera a l’ordre del dia de la sessió) i en contra dels informes emesos per la Secretaria General i la Intervenció de l’Ajuntament d’Alcoi.

Estefania Blanes, a més, recorda que “l’actual govern va aprovar en sessió plenària la convocatòria d’una comissió extraordinària per tractar els polèmics afers d’Ortiz, i encara estem esperant a que la pròpia Lorena Zamorano fixe una data per tractar d’esclarir els dubtes que sorgeixen d’aquests assumptes”.

Font: Mireia Pascual./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *