foradia cdturisme

Alcoi, ciutat valenta, anticipadora del canvi

per Vicenta Jiménez García

La nit del 20 D va ser especialment important per a mi. D’una banda, era el final d’etapa d’un projecte per al que he treballat intensament durant els últims dos anys. Podem és una experiència col·lectiva absorbent, d’activitat a voltes frenètica i – en qualsevol cas- absolutament enriquidora . Diu Juan Carlos Monedero que la política , amb les seves llums i les seves ombres, és “l ‘autoajuda col·lectiva”. I és cert, no defugir la participació activa en la vida política augmenta la nostra capacitat d`empatitzar amb l’altre i ens fa créixer com a persones i com a col·lectius.

vicenta jimenez alcoi podem

Vicenta Jiménez./

D’altra banda, el fet de presentar-me com a candidata en una llista, el ser partícip amb nom i cognoms en aqueix projecte, obria davant meu també aqueixa dimensió d’exposició pública que a la gent corrent ens produeix cert vertigen.

En tots dos plànols , he de dir que el balanç és àmpliament positiu.

En l’àmbit personal, ha sigut altament gratificant saber que, més enllà del resultat final que ha vingut marcat –com ja anticipàvem- per l’elevat abstencionisme en el vot al Senat, molta ha sigut la gent ( 9553 alcoianes i alcoians i 177.777 persones en tota la província d’Alacant) que han dipositat la seva confiança en el projecte que el meu nom representava en la papereta. Com ha dit Pablo Iglesias, ens han faltat una setmana més de campanya …

Com a alcoiana , la victòria electoral de Podem-Compromís a Alcoi, amb més d’un 30% de vots, m’omple d’orgull per la meva gent i d’esperança en el futur.

Ningú pot deixar d’admetre la importància històrica d’aquestes eleccions. La segona transició , el moment “destituent “de la qual es va materialitzar en el 15M, segueix fluint – dibuixant-se cada vegada amb un traç més nítid- i ha culminat la seva primera fase amb el 20D.

I els alcoians i les alcoianes ho han entés i així ho han expressat en les urnes: que no tenim por, que Espanya és un país de països, que la corrupció ens sufoca , que volem una economia al servei de la gent, que volem rescatar a les persones i no als bancs, que volem gent honesta en les institucions, que ens les retornen a la gent , sent la nostra veu en elles.

I sobretot, que no estem disposats a deixar-nos espantar per consignes interessades per l’immobilisme i la continuïtat, només desitjades per aquells que anhelen seguir manant sense presentar-se a les eleccions.

Per tot açò: gràcies a tots els alcoians i alcoianes que han fet possible que estiguem una mica més prop del canvi. Seguim treballant per a abordar aquesta nova etapa política que ha començat ja al nostre país. Recordeu que esteu tots convidats a usar l’eina anomenada “Podem”, l’eina de la gent. Feu-la vostra.

Font: Vicenta Jiménez García, Membre de Podemos Alcoi. Cap de llista al Senat per la provincia d’Alacant a les darrreres eleccions generals./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *