foradia subscriutegrat

#AlfonLlibertat

per Cristian Santiago

El govern de la nostra ciutat durant el plenari d’aquesta setmana, amb la seva abstenció, ha deixat pas a que la dreta s’impose a la votació de la moció que vam presentar des de Guanyar Alcoi, de forma que el Ple ha votat NO a ALFON LLIBERTAT.

Cristian Santiago

Cristian Santiago./

Alfonso Fernández, Alfon, va ser detingut i acusat de tinència de material explosiu -que mai va portar a damunt i en el qual no s’ha trobat ni una sola empremta digital-. Des de la Plataforma que clama contra la seua presó preventiva des del 14 de novembre, s’afirma també que durant el procediment policial van sortir greus contradiccions i nombroses irregularitats.

I el més greu: Alfon va ser empresonat en règim FIES, és a dir, major control i major vigilància. O el que és el mateix, una presó dins de la mateixa presó. Cal recordar que aquest règim s’aplica a presumptes terroristes.

La crida a la solidaritat entre col·lectius i persones no va ser escoltada.

Des del govern de la nostra ciutat es va decidir no solidaritzar-se amb la persecució, repressió i criminalització que està patint, no només Alfon, també el moviment social que reivindica la defensa de l’estat social i els drets dels treballadors i treballadores.

En canvi, des de la nostra plataforma vam reivindicar, i ho seguirem fent, #‎AlfonLlibertat‬.

És a dir: no a la repressió, no a la criminalització i no a la por i a l’amenaça que atempta contra la mobilització social. Ara més que mai, tenim l’obligació de defensar la sobirania popular, els nostres drets socials i les llibertats conquerides al llarg de les últimes dècades.

Entenem que l’actual Llei Mordassa dificulta la llibertat d’expressió i manifestació. La llibertat de premsa. I, sobretot, la llibertat de pensament. Front a això, hem de continuar rebel·lant-se des del carrer, i ara també des de les institucions, contra la injustícia, la repressió i les desigualtats. Perquè qualsevol de nosaltres, qualsevol dia, pot ser un altre Alfon.

Sempre defensarem als que defenen les llibertats, la igualtat d’oportunitats, la justícia social i la solidaritat internacional. Per això, des de la nostra plataforma ciutadana durant el plenari vam votar Alfon Llibertat.

Només quan ens aixequem de la cadira notem les cadenes d’aquesta democràcia.

Font: Cristian Santiago, regidor de Guanyar Alcoi./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *