foradia subscriutegrat

Ximo Puig es compromet a obrir la subseu de l’IVAM al CADA d’Alcoi en 2018

• La signatura del conveni entre l'Ajuntament d'Alcoi, la Generalitat i la Fundació CAM per la reobertura del CADA com a subseu de l'IVAM és fa així realitat • L'IVAM és considerat, avui en dia, no només un dels museus d'art modern més important d'Espanya sinó també d'Europa


El CADA d’Alcoi obrirà les seues portes en 2018 com a subseu de l’IVAM. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, al debat de política general a les Corts Valencianes. La signatura del conveni entre l’Ajuntament d’Alcoi, la Generalitat i la Fundació CAM per la reobertura del CADA com a subseu de l’IVAM és fa així realitat. Per altra banda, la Junta de Govern ja ha atorgat la llicència d’obres per a poder acabar la infraestructura.

L’IVAM és considerat, avui en dia, no només un dels museus d’art modern més important d’Espanya sinó també d’Europa. Molts municipis amb més població, alguns d’ells capitals de província, també optaven a aconseguir la subseu de l’IVAM per al seu territori però, finalment, Alcoi ha estat la ciutat elegida.

D’aquesta manera Alcoi serà la primera ciutat d’Alacant en acollir un museu de la Generalitat.

Fent memòria, el Centre d’Art d’Alcoi va obrir les seues portes en desembre de 2010 per a tancar nou mesos després de la seua inauguració. La de la Generalitat va suposar una inauguració sense les instal·lacions mínimes com, per exemple, la climatització i el projecte va suposar un fracàs.

La inversió global del Govern de la Generalitat d’aquell moment per part de Paco Camps i de la Fundació CAM va ser de prop de 10 milions d’euros. L’any 2011, el museu estava dirigit per la Conselleria de Cultura. L’Ajuntament d’Alcoi, en mans del Partit Popular, no va voler participar del projecte.

 

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *