foradia subscriutegrat

Sergi Rodríguez “hem patit un sistema electoral totalment injust”

• Valoració electoral del 20 de desembre dels representants de partits polítics d’Alcoi. Parlem amb Sergi Rodríguez, Coordinador EUPV Alcoi

sergi rodriguez1Sabent el resultat de les eleccions generals, volem conéixer la valoració que fan alguns representants de les forces polítiques d’Alcoi.

  1. Com veuen el panorama polític?
  2. Quines són les possibilitats obertes?
  3. Quin és l’escenari idoni per a ells?

Parlem amb Sergi Rodríguez, Coordinador EUPV Alcoi

  • Com valoreu el resultat electoral del 20-D?

Els resultats electorals han determinat la fi de les majories absolutes i de l’alternança a dos (PP i PSOE) al govern de l’Estat. Es fa necessària la negociació i l’acord entre les diferents formacions. S’ha consolidat una major pluralitat. I pel que fa a nosaltres (IU-UP), està clar que hem hagut de fer un gran esforç per evitar el setge mediàtic al que l’oligarquia ens han volgut condemnar. Al ser la força que aposta per una ruptura clara amb l’actual sistema, des d’un principi hem estat apartats dels debats i dels grans mitjans de comunicació. A més hem patit un sistema electoral totalment injust.

  • Què penseu que ocorrerà en quant la investidura del president?

No serà gens fàcil aconseguir una majoria suficient per governar amb estabilitat. Rajoy ho té impossible, a no ser que aconseguisca l’abstenció de Cs (que ja l’ha anunciada) i la del PSOE (amb una situació interna pràcticament dividida en aquesta qüestió). Pedro Sánchez també ho té difícil perquè el seu partit continua representant una opció continuista de les polítiques neoliberals. La proposta de Podemos d’acordar un President del Govern “independent” em sembla desafortunada. Així que jo pense més probable la convocatòria de noves eleccions dintre de quatre mesos.

  • Quin és per a vosaltres l’escenari desitjable a partir de la investidura del president?

Cabria la possibilitat d’un acord molt plural d’esquerres basant-se en un programa de mínims. Aquí s’haurien de sumar totes les forces alternatives al PP i Cs, que són la dreta que apuntala el sistema injust i d’estafa que estem patint. Aquesta possibilitat requeriria un gran esforç per part de tots per començar a capgirar la desfeta democràtica que fins ara s’ha practicat.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *