foradia subscriutegrat

Un espectacular teatre dóna pas a la batalla d’arcabussos

• Tots els actes de les festes d’Alcoi tenen components teatrals. Especial rellevància tenen en aquest sentit les Estafetes i les Ambaixades • Les hosts de la mitja lluna han intentat persuadir a les autoritats cristianes perquè els entreguen les claus del Castell.

Tots els actes de les festes d’Alcoi tenen components teatrals. Especial rellevància tenen en aquest sentit les Estafetes i les Ambaixades, que han començat a desenvolupar-se durant el matí del Dia de l’Alardo.

Les tropes mores i cristianes estan desplegades per tota la ciutat d’Alcoi. Després de mostrar la seua potència durant les desfilades del Dia de les Entrades, estan dispostes a lluitar per fer-e amb el Castell del regne.

Des de primera hora del matí, es veuen soldats i guerrers amb arcabussos per tot arreu dels carrers del Centre de la ciutat. A mig matí és quan ha tingut lloc l’Estafeta de l’Ambaixada mora, on les hosts de la mitja lluna, en una escenificació teatral, han intentat persuadir amb la paraula a les autoritats cristianes perquè els entreguen les claus del Castell.

Els cristians no han cedit: han demostrat que estan dispostos a lluitar per mantenir el seu regne. Aquests fets són els que tenen com a conseqüència la batalla entre els dos bàndols.

El retrò dels trabucs se sent en tota la ciutat. Són un total de 3099 quilos de pólvora els que es cremaran durant tot el dia.

Després, els càrrecs moros i cristians s’enfrontaran directament cos a cos. Seran els guerrers orientals els que guanyaran la lluita, aconseguint conquerir el regne d’Alcoi per la força.

A la vesprada, es reproduirà la mateixa teatralització, però en sentit invers: seran els cristians els que reconquerisquen el Castell que han ocupat les tropes orientals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *