foradia

Reunió del President de la Generalitat amb la Plataforma per la Reindustrialització

• La Reunió ha servit per impulsar la col·laboració de la Plataforma per la Reindustrialització Territorial amb la Generalitat • El president de la generalitat receptiu a les propostes de la plataforma per la reindustrialització territorial en la reunió mantinguda l'11 de gener • El seu territori compta amb 228.175 habitants i al seu territori es concentren 1. 362 empreses industrials

plataforma reindutrializació

El President de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit amb la Plataforma per la Reindustrialització Territorial, integrada per COEVAL, FEDAC i IBIAE (representants empresarials de les Comarques de la Vall d’Albaida, lAlcoia – el Comtat i la Foia de Castalla). En la Reunió, que s’ha celebrat en el Palau de la Generalitat, ha participat també Jorge Rodríguez, Alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València.

La Reunió ha servit per impulsar la col·laboració de la Plataforma per la Reindustrialització Territorial amb la Generalitat en assumptes com la participació de la Plataforma en Taules que engegui la Generalitat sobre temes relacionats amb territori i les seves empreses, les accions de millora en el sòl industrial, que tenen molta importància per a les empreses, i la consecució d’una formació no reglada adequada a les necessitats reals de les empreses, que tinga en compte també les característiques pròpies dels territoris i del seu teixit econòmic i empresarial.

La Plataforma va lliurar al President de la Generalitat i al President de la Diputació de València els diversos treballs i aportacions realitzades en les seves gairebé dos anys d’existència: les seves propostes per impulsar la reindustrialització als territoris, el document que és un DNI Industrial del seu territori elaborat per la Universitat de València amb la col·laboració dels Ajuntaments d’Ontinyent i Ibi i de la Mancomunitat de L’Alcoia-El Comtat, el titulat: Sòl Industrial de Qualitat, que reflecteix ,des de l’experiència i demanda de les empreses, la qual cosa aquestes valoren a l’hora de situar-se en un sòl industrial o un altre, i que és un document vàlid per a la planificació de nou sòl industrial o per escometre millores en els existents i que després de la seva elaboració es va remetre al Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent i a la Directora General d’Indústria , Julia Company, i finalment el document que recull propostes de millora en la formació per a l’ocupació que va ser lliurat recentment a la Directora General d’Ocupació i Formació, Rocio Briones.

En la Reunió el President de la Generalitat ha conegut el funcionament de la Plataforma que neix sobre dos eixos fonamentals: TERRITORI i INDÚSTRIA, per donar suport a la indústria del territori i impulsar la reindustrialització del mateix.

La Plataforma és un clar exemple de la vertebració econòmica territorial que a partir d’una idiosincràsia industrial comuna i unint esforços, pretén ser una única veu amb suficient potencial per ser tinguda en compte en els fòrums on s’estableixin els marcs que propicien la reindustrialització territorial.

El seu territori compta amb 228.175 habitants i al seu territori es concentren 1. 362 empreses industrials multisectorials que han creat 14. 500 llocs de treball directes i facturen 2.000 milions de € anuals. Amb el 3´2% de la població de tota la Comunitat Valenciana té al seu territori el 7% de les empreses industrials de la Comunitat Valenciana, que es concentren en un dels eixos industrials més importants de la Comunitat Valenciana: l’Eix Industrial L´Olleria- Ontinyent- Alcoi- Ibi.

Igualment aquesta col·laboració conjunta queda oberta i se seguirà treballant en tots els temes que tinguin relació amb indústria i amb territori (inversions que puguin arribar a l’Eix Industrial l’Olleria – Ontinyent- Alcoi – Ibi, línies de suport econòmic a pimes,…).

Font: Redacció./


subscriutegrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *