foradia subscriutegrat

Són temps de canvis?

per Sergi Rodríguez Castelló

sergi rodriguez

Sergi Rodríguez./

La meteorologia política anuncia canvis de vents, però seran les urnes les que ho confirmaran.

Enmig d’una crisi com la que estem patint hauria d’estar clara la imperiosa necessitat del canvi. Les actuals polítiques econòmiques i financeres han dut a la misèria a una gran majoria social en benefici d’una elit minoritària que s’ha servit de l’estafa per augmentar el seu poder. Mantenir aquest ordre de coses seria allargar la pobresa, la injustícia social i la manca de treball digne a la que ens han sotmès. Seria continuar amb les retallades i la conseqüent desfeta de la sanitat pública i universal, de l’educació garantida per a tothom i no sols per als qui se la poden pagar. Seria continuar sotmetent als dependents a una carència de mitjans inhumana. Seria continuar amb l’estafa de les grans multinacionals, de la banca i d’uns polítics obedients als dictàmens del FMI i a la voracitat dels mercats financers. O canviem o s’aprofundiran les desigualtats. Si ens queda dignitat no podem permetre deixar les coses conforme estan.

Per a fer efectiu aquest canvi, cal determinació política; i per a dur a terme aquesta determinació cal guanyar la voluntat popular. Les urnes determinen la correlació de forces entre els que ens han dut a aquesta situació de crisi estructural, no sols econòmica sinó també de valors, i els que la volem capgirar d’arrel. El sistema que s’ha reproduït durant dècades amb un bipartidisme incapaç d’eixir de la ruleta de la degeneració moral i ètica d’unes pràctiques corruptes que han fet malbé el propi sentit de la democràcia s’ha d’acabar.

L’augment del suport popular a les candidatures que representen l’esperit crític al sistema actual s’ha de fer notar. Ara és el moment. Altres polítiques són possibles i ho són des de les noves formes d’entendre l’acció política. I hi ha que saber-ho fer des de la base. Des dels Ajuntaments fins el Parlament estatal passant pels Governs autonòmics.

A Alcoi la presència d’Esquerra Unida al govern de la ciutat, amb sols dos regidors, ha estat determinant per donar estabilitat a una acció contundent per a sanejar les arques públiques, evitar les especulacions urbanístiques, augmentar les dotacions en serveis socials, activar una major participació ciutadana, una major protecció del nostre entorn natural i una producció cultural d’una extraordinària difusió. Ara, des d’una plataforma ciutadana que va més enllà d’EU i que aglutina a tots aquells sectors que junts hem defensat la transformació del sistema, pot augmentar aquesta presència de dones i homes que podran arribar més lluny del que fins ara s’ha pogut.

Al País Valencià també tenim l’oportunitat única de fer fora la corrupció d’anys de desfeta del PP. Ara és el moment de posar fre als atemptats al nostre territori, a la nostra llengua i a la nostra dignitat com a poble. És l’oportunitat de fer fora al PP i ser conscients de la necessitat de posar els interessos del nostre poble per damunt de les estretes visions partidistes tradicionals. A Alcoi, nosaltres hem sabut donar un exemple que, malgrat totes les dificultats, hem conduït amb sensatesa i amb resultats notables.

Ara toca Guanyar Alcoi i guanyar la Generalitat per a que els processos de transformacions reals puguen executar-se des de la força que ens donen les urnes.

La cultura de la nova política s’ha d’obrir pas, per donar possibilitats reals a una regeneració democràtica que necessitem com l’aigua del Molinar que necessita Alcoi.

Font: Sergi Rodríguez Castelló, Coordinador Local d’EUPV-L’Entesa d’Alcoi./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *