foradia subscriutegrat

Que parlen les xarxes…!? Rajoy és disfressa d’Effie Trinket

Recopilem alguns dels memes més populars que han circulat per les xarxes arran del resultat de les eleccions generals.

rajoy meme que parlen les xarxesUn d’ells, en honor al partit polític guanyador, ha sigut aquest que està Mariano Rajoy disfressat d’Effie Trinket, personatge de la novel·la de ficció ‘Los Juegos del Hambre’. Amb aquesta analogia, es pretén donar a entendre que el projecte del PP es basa en ofegar l’economia de la població per tal d’augmentar la competència per baix. Com en la narració, com més imperiosa és la necessitat de sobreviure, més està la gent disposada a fer qualsevol cosa, en la pel·lícula: matar a gent per sobreviure; i en la realitat, en els millors dels casos, treballar més hores per menys sou sense drets laborals.

que parlen les xarxesLa publicitat i el màrqueting tenen una influència important en les nostres vides. Els partits polítics ho saben: són conscients que com més presència positiva tinguen a les nostres vides, millor resultat obtindran. Per això no escatimen en fer publicitat de tot tipus: cartellera, pamflets i, principalment, mitjans de comunicació… Això sí: no tots els partits han de gastar els mateixos diners en publicitat per aconseguir un escon. Alguns han de gastar molt més que altres. Aquest fet és molt significatiu: vol dir que alguns ofereixen a la gent més confiança i il·lusió real que altres.

al PP li costa un escon huit vegades menys vots que a Unitat Popular

que parlen les xarxesPer valorar aquesta relació publicitat-escon (i per valorar el resultat electoral del 20-D), també hem de tindre en compte la fort penalització que exerceix als partits minoritaris la nostra desproporcional llei electoral. Com denúncia aquest twit, al PP li costa un escon huit vegades menys vots que a Unitat Popular-Esquerra Unida.

que parlen les xarxes 2com pot ser que, ofegat en casos i casos de corrupció, torne a eixir guanyador el PP

Tornant al tema del partit més votat, molta gent s’ha preguntat que com pot ser que, ofegat en casos i casos de corrupció, torne a eixir guanyador el PP. Gerardo Tecé, amb el seu humor irònic, ens dóna la seua interpretació:

 

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *