foradia subscriutegrat

L’Associació Hispània Romana prepara la marxa pel ‘Camí del Peix’

• La marxa és un esdeveniment que es realitza anualment per part de l’associació de recreació històrica • L’antic camí té més de 2000 anys d’història i s’utilitzava pels arriers de La Vila Joiosa que portaven peix fresc a les poblacions de l’Alcoià i el Comtat • El diumenge dia 28 de febrer, a les 13 h, la marxa recreacionista d'època romana farà la seua entrada a la plaça d'Espanya d'Alcoi

camipeix

L’Associació Hispània Romana ha preparat la marxa hivernal del ‘Camí del Peix’. Este esdeveniment té lloc una vegada a l’any i recrea un fet històric que tenia lloc fa aproximadament 2000 anys en el qual els arriers de la Vila Joiosa discorrien per este camí per a acostar el peix fresc a les ciutats i poblacions de l’Alcoià i el Comtat.

L’Associació, d’acord amb els vuit ajuntaments (la Vila Joiosa, Orxeta, Sella, Relleu, Torre de les Maçanes, Benifallim, Penàguila i Alcoi) del camí, ha decidit realitzar la seua marxa en dues etapes, els dies 27 i 28 de febrer, amb una jornada prèvia de preparació divendres 26. El públic podrà seguir la marxa darrere del grup recreacionista a certa distància.

D’una banda, un grup de recreacionistes fidelment vestits i armats com l’exèrcit romà del final del s. I a. C., acompanyat d’un grup amb vestimenta civil (àugur, cavaller i la seua família, líctores o guardaespatlles, esclaus) recorrerà en dos grans trams d’uns 12 km la meitat del traçat del Camí.

Partirà l’alba de dissabte 27 d’un campament militar muntat la tarda anterior a la Vila Joiosa (l’antiga ciutat romana d’Allon), i farà nit a Relleu muntant de nou el campament (castra). El diumenge dia 28 de febrer, a les 13 h, la marxa recreacionista d’època romana farà la seua entrada a la plaça d’Espanya d’Alcoi.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *