foradia barnasants

El ball del moro anuncia les festes de Bocairent

• Banyeres de Mariola, Biar, Bocairent i Ontinyent s’uneixen amb les danses festives de moros i cristians • El 7 de febrer tindrà lloc la recuperació i representació del ball del moro per part de la filà de Moros vells • El divendres 29 de gener s’inaugura l’exposició d’estes danses festives de moros i cristians a la Mediterrània occidental

CartellLes danses festives de moros i cristians uneixen des del pròxim divendres 29 de gener i fins el 9 de juliol a quatre localitats que comparteixen tradició: Banyeres de Mariola, Biar, Bocairent i Ontinyent.

La cita servirà per presentar totes les activitats programades i per inaugurar l’exposició “Ballar el moro: danses festives de moros i cristians a la Mediterrània occidental” que romandrà oberta a la sala Joan de Joanes de Bocairent fins el 14 de febrer en coincidència amb les festes patronals a Sant Blai.

L’exposició recull els rastres dels balls festius d’arrel tradicional on el moro representa –ho representa encara– un paper rellevant amb la intenció de posar de relleu les similituds i les peculiaritats de les festes i dels balls de moros i cristians.

A més de l’exposició, la programació es completarà a Bocairent amb la recuperació del ball autòcton per part de la filà de Moros vells el 7 de febrer de vesprada (17.00h), una fita no aconseguida des del 1986.

El ball dels moros de Bocairent està inspirat en diverses cançons populars i sarsueles de les acaballes del segle XIX i principis del XX i enguany s’interpretarà com antigament el dia de la festivitat de sant Blai a la porta de les cases del capità i de l’alferes de la filà.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *