foradia pressupostparticipatiualcoi

Puig reconeix i elogia el treball de memòria històrica democràtica d’Ontinyent

• Per al president “la tasca que s’està fent a Ontinyent és molt important perquè mostra als més joves el que va ser aquesta barbàrie, el que és fonamental per a no repetir-la” • Ontinyent serà el punt de partida perquè el País Valencià recorde als seus assassinats pel nazisme a través del projecte internacional “Les Pedres de la Memòria”


Ontinyent serà el punt de partida perquè el País Valencià recorde als seus assassinats pel nazisme a través del projecte internacional “Les Pedres de la Memòria”. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant una visita al municipio en la qual  ha reconegut els treballs que Ontinyent està realitzant per la memòria democràtica.

Entre ells, destaca la recuperació de dos refugis antiaeris i una aula-museu de la II República, l’impuls a l’edició de llibres i documentals, la col·locació d’un monòlit en record als ontinyentins que van estar al camp nazi de Mauthausen o l’exhumació de les 13 víctimes del franquisme.

Per al president “la tasca que s’està fent a Ontinyent és molt important perquè mostra als més joves el que va ser aquesta barbàrie, el que és fonamental per a no repetir-la”; i ho diu “en un moment al qual estan ressorgint alguns grups xenòfobs i els hem de combatre, perquè res està garantit i no ens podem cansar de defensar els valors europeus”.

Tot seguit, Puig ha anunciat que el projecte internacionalLes Pedres de la Memòria”, al qual es va adherir el Govern valencià, començarà a Ontinyent. Aquest projecte inclou la instal·lació de llambordes que recorden els noms d’assassinats en els camps de concentració nazi.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha manifestat la seua satisfacció perquè “per fi tenim un Govern Valencià que creu en la importància de la memòria democràtica i ho demostra”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *