foradia elgrat

Serelles i Cia. Hipotequem el futur

per Sònia López i Jover

Aquesta setmana es va a donar a conéixer la sentència definitiva que obliga al poble d’Alcoi a pagar una multa de més d’un milió d’euros pel fracassat projecte de Serelles.

Sònia López i JoverUn cas més en el qual tota una població, que ja pateix greus mancances, ha de fer front a un pagament fruit de la mala gestió d’alguns polítics municipals quan estaven en el govern.

I tot açò, per què? En què hagués beneficiat al poble d’Alcoi la urbanització de Serelles, el Bulevard, o en què ho ha fet el pàrquing de la Rosaleda?

Si ho pensem bé el benefici col·lectiu és molt qüestionable. Són exemples més que evidents de com la vella política ha governat per beneficiar a uns pocs privilegiats a costa d’un poble sencer. Un poble que està patint molt cruelment les conseqüències de l’atur i de les retallades i on moltes famílies tenen greus dificultats per cobrir les necessitats bàsiques.

I tot açò sent molt greu no és el pitjor. El pitjor en aquest cas és el dany irreversible que ha patit el nostre entorn. Just en un terreny especialment vulnerable com és el cas de Serelles.

Els danys ecològics no es poden reparar ni pagar amb diners. Eixa és la veritable hipoteca de per vida. L’herència enverinada que deixem per a tot un poble durant generacions.

S’ha demostrat que pot haver-hi una activitat econòmica que siga respectuosa amb el medi ambient. Però aquest canvi de model productiu i energètic no vindrà de la mà d’empresaris i polítics oportunistes que sols veuen el benefici particular i a curt termini. Aquest canvi vindrà de la mà de les persones que tenim clar que no podem permetre que altres determinen com gestionar els nostres recursos.

Tots els alcoians i alcoianes tenim un altre repte al davant no podem permetre que La Canal siga un altre Serelles.

Si prenem consciència de la nostra responsabilitat,  podrem evitar que hipotequen el nostre futur una altra vegada.

Font: Sònia López i Jover, Responsable de Medi Ambient del Consell Ciutadà de Podem Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *