foradia cdturisme

La marxa mora ‘L’entrà dels Moros’, de la Corporació Musical Primitiva

• Una de les nostres obres més emblemàtiques, amb la qual ens sentim profundament identificats, és la Marxa Mora “L’entrà dels Moros” • Des de la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi, ens agradaria sol·licitar a la resta de societats musicals, el respecte i l'ètica per l'ús en aquest tipus de cançons

La Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, ha estat i continua sent el bressol de músics i compositors que han deixat la seva petjada artística en l’arxiu de l’entitat, arxiu rellevant dins del patrimoni musical d’Alcoi i ben conegut a la Comunitat Valenciana. Com és ben sabut, el nostre arxiu sempre ha estat a disposició tant de persones com d’entitats que han necessitat o han volgut consultar-lo.

Dit l’anterior, la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, és ‘hereva directa’ d’un patrimoni musical que s’ha transmès durant dècades fins a arribar als nostres dies. Una de les nostres obres més emblemàtiques, amb la qual ens sentim profundament identificats, és la Marxa Mora “L’entrà dels Moros”. I diem ‘la nostra obra’ perquè Camilo Pérez Monllor forma part de la història de la nostra entitat, ja que va deixar el seu patrimoni musical ací, i per tant els actuals membres de la Corporació Musical Primitiva som ‘hereus’ de tota la seva obra musical en general i en particular de la citada peça. Per aquesta raó, sempre ha estat motiu d’orgull i un sentiment especial per als components de la Corporació, ser els únics posseïdors d’aquestes partitures, i per tant, els únics a interpretar-la.

Cal destacar que aquesta circumstància de ‘exclusivitat’ d’una peça, és freqüent en altres entitats musicals, i és habitual que compte amb el respecte de la resta d’entitats. Pel seu lloc, des de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, sempre s’han tingut en compte aquestes situacions, i les hem respectat escrupolosament.

Per tot això, des de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, no arribem a comprendre per què en el cas de “L’entrà dels Moros”, no s’està respectant aquest llegat, arribant fins i tot a ser testimonis de com ha sorgit una ‘versió’ de tal marxa, de la qual desconeixem el seu origen, però de la qual podem assegurar que per descomptat no és ni des de lluny la peça original del mestre Camilo Pérez Monllor -les partitures mai han sortit del nostre arxiu-. Pensem que amb aquesta conducta s’està fent un mal, tant artístic a la peça en si -només cal escoltar-la per a adonar-se- com anímic, a les persones que ens vinculem amb ella.

Per tant, des de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, ens agradaria sol·licitar a la resta de societats musicals el respecte i l’ètica per l’ús en aquest tipus de cançons, i de la qual nosaltres sempre hem fet gala. I alhora, donar coneixement a la ciutadania en general de la situació de greuge en què ens estem veient immersos, així com del perjudici musical que se li està fent a una obra tan important en la nostra història, amb els ‘arranjaments’ i ‘versions’ que s’estan creant, per descomptat sense el nostre coneixement ni autorització, i sempre al marge de les partitures originals de l’Autor.

Font: Junta Directiva de la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *